Hola   ♥ Selamat pagi. Simple entri untuk kali ni. Just , Fiza nak kongsikan satu perkataan Sarawak yang mungkin ada yang ingin menget...

Benci dalam Bahasa Sarawak

/
4 Comments


Hola 

Selamat pagi. Simple entri untuk kali ni. Just, Fiza nak kongsikan satu perkataan Sarawak yang mungkin ada yang ingin mengetahuinya. Kalau tak... Tak kan ada keywords benci kat blog Fiza berdasarkan statistik nuffnangs.

So, direct to the point... Benci dalam bahasa Sarawak disebut Bencik. Just tambah k jer kat belakang. Ahakss.

" Kamek bencik kitak = Saya benci awak "

Wallahualam!

Sharing is caring 

Thanks kepada insan yang sudi membaca entri ini.




ARTIKEL LAIN DI SINI

4 comments:

  1. banyak kali dgr org ckp sarawak, tapi sampai skrg tak paham2 lagi.. hehe [link blog saya]

    ReplyDelete
  2. @MéuzAngelo™ XXIII... Oh! ye...Nanti2 paham gak lah tu kalau selalu dengar.

    ReplyDelete
  3. nang camya , perkataan bagus susah nak diingat , coba perkataan jaik senang nak ingat , tol x sis ? hehe

    ReplyDelete
  4. @Aku Mad... Kmk sokong apa dipadah ktk ia. Mun nak jaik ya nang lekat di otak. Coba nak bagus... sik diingat!

    ReplyDelete