Back to Top

29 September 2012

:: Hadiah yang sering kita dapat dan apakah maknanya ::



Hola

This month... Rajin bebeno aku meng'update blog. Biasa ler idea tengah mencurah-curah ibarat air paip di bilik air. Tapi kalau dah takde idea tu... Kering bak padang pasir. Entri pun macam tomfok-tomfok taik unta ( Monolog merapu entah apa-apa ).

Macam tu gak time bercinta... Bila cinta itu dirasakan indah, suara gelak ketawa kedengaran jelas sekali dan andainya dilanda gelora. Dunia sepi tanpa calling-calling dan muka mencuka 1001 gaya bila melihat hanphone sunyi tanpa tut tet tut tet sms.

Hurmmm... Teringat daku akan zaman cintan-cinton dolu-dolu punya stail... Mandi tak basah, makan tak kenyang... Tidur tak lena dibuatnya.

Cis! Pendusta... Semua itu omongan kosong. Kenyang jer aku makan... bertambah-tambah lagi ada. Mandi jangan harap ler sekejap. Mana puas weiii.... Tidur tak lena? Mana ada... Lena diulit mimpi lagi ada.

Selain tu... Masa daku bercinta dulu... Ada gaklah dapat beberapa hadiah daripada encik suami. Tapi tak pernah pun terfikir tentang apakah maksud disebalik setiap pemberiannya. Yang dok aku pikiq... Ambik jelah orang dah bagi. Hehe... Sifat orang yang tak pernah membuang peluang dan ruang.

Now, bila dah pandai mencuri masa untuk berblogging... Banyak ilmu yang aku perolehi. Huhu... Termasuklah ilmu rumahtangga, cinta dan sebagainya. Dari dunia blogginglah aku banyak dapat info termasuklah pasai hadiah bagai.

Rupa-rupanya....


Rantai yang diberikan oleh sang kekasih membawa maksud yang tersendiri iaitu sebagai tanda ikatan cinta yang perlukan perhatian.

Untungnya kalau sang kekasih hadiahkan rantai. Fiza mana ada dapat rantai bagai waima rantai silver sekalipun. Time kawin baru dapat. Hehe.

Pastu... Kalau sang kekasih bagi bunga, rupa-rupanya membawa maksud bahawa perkenalan dan kasih sayang.


dan apabila sang kekasih menghadiahkan kita cincin... Ia adalah sebagai tanda ikatan kasih yang abadi. Hehe... Logik gak no. Tak dapat time bercinta... Takpalah!, Mana tau ikatan cinta tak sampai ke jinjang pelamin. Tapi kan... Dapat time kawin still ada yang cerai-berai. Apa kes?


No pproblemo... Tak salah kalau kita percaya akan makna setiap maksud hadiah di atas. Why? Agar kita lebih menghargai pasangan kita. Baru... Hidup aman sentosa. Takde muka berkerut 1001 gaya bila handphone sunyi tanpa sms... Tak gitu?

Sesungguhnya cinta itu indah dan susah untuk digambarkan.

Sumber info : di sini

No comments:

Post a Comment