Hola ♥   Alhamdulillah, cepatnya masa berlalu... Usia kita pun semakin bertambah. Bila difikirkan, cukup ke amalan yang dibuat... Takut...


Hola ♥  

Alhamdulillah, cepatnya masa berlalu... Usia kita pun semakin bertambah. Bila difikirkan, cukup ke amalan yang dibuat... Takut nyer bila memikirkan akan mati.

Hurmm... Yang nyata mati itu pasti kita akan lalui, cuma kita tidak tahu bila? di mana dan bagaimana?

Itulah ketentuan Ilahi... Dan dengan rezeki yang Allah anugerahkan, kini puteri kami semakin membesar dengan sihat. Now, dah 6 bulan lebih usianya :)


Semenjak dah menjangkau usia 6 bulan ni... Alia semakin bijak... Bijak menangis! Apa taknya, asal ada jer orang nak ambik pasti menangis terutamanya first time nampak orang tu. Pandai memilih sudah :(

Pastu pulak... kalau dulu pampers basah sikit... Dia tak kisah pun, tapi sekarang mak ai... Pantang basah sikit pasti menangis. 

Hurmmm... Tapi satu yang best' nya Alia tak kan menangis kalau part nak menyusu... Sebab apa dia tahu sejak lahir lagi Fiza dah setkan selang 2 jam 15 minit pasti Fiza bagi susu. Senyumlah dia :)


Kalau part tido pulak. Alhamdulillah... Sekarang dia dah boleh tido siang. Kalau dulu, susah betul nak tido siang.

Kalau tido malam pulak.... No problemo!

Aku bersyukur Alia takde masalah tido malam. Tido lagak seperti orang dewasa... Sejak lahir lagi pola tidonya tak berubah. Dia cuma akan bangun bila nak menyusu dan bila pampers dah lebur. Pastu sambung tido balik tanpa meragam. Alhamdulillah ya Allah!

Baru bangun tido... Terus dipakaikan tudung. Mencukalah muka dia... Alolololo....
Tak terasa begitu pantas waktu berlari... Tak terasa anak mak dan ayah dah berusia 6 bulan. Semoga Alia akan menjadi seorang anak yang solehah dan berguna.

Amin...

  Hola ♥   Hurmmm... Lamanya tak kemaskinikan blog. Kata nak buat satu hari satu entri ... Tapi alih-alih dah di penghujung ramadhan ...





 Hola ♥  

Hurmmm... Lamanya tak kemaskinikan blog. Kata nak buat satu hari satu entri... Tapi alih-alih dah di penghujung ramadhan dah... Baru muncul 1 entri. Apa kes?

Cakap tak serupa bikin. Aduh! Words yang negatif. Tapi... Apakan daya tuntutan hidup yang pelbagai dan lebih-lebih lagi setelah bergelar ibu telah membataskan Fiza untuk berkongsi cerita. Siannya blog... Dibiarkan sunyi tanpa entri :(

Ada ku kisah! Cis words yang senang untuk dilemparkan... Betul tak? tapi penuh dengan 1001 makna kalau difikirkan secara rasional.

Bila mana bercakap tentang words ada ku kisah... Teringat akan satu fenomena... Ambil contohlah kan... Memandangkan raya dah nak dekat. 

Kita bertandang ke rumah saudara ke... rumah siapa-siapa jelah, senang citer. Lepas tu, adalah insan yang hidup dengan dunianya sendiri... Ada ku kisah! langsung tak menegur sapa kita yang datang... Apa perasaan korang?

Fiza selalu jumpa orang seperti ini... Sedih sesangat bila bertandang ke rumah orang seperti ini...


Sumber : Google Image


Apa-apa pun dikesempatan ini Fiza ingin mengucapkan Selamat hari raya kepada semua rakan blogger yang mengenali blog Fiza. Mohon ampun andainya terdapat entri Fiza yang berbaur kata-kata yang kasar. Semoga raya kali ini memberi 1001 makna dan kegembiraan buat kita semua.