Back to Top

08 January 2012

:: Persiapan dan Debaran Menunggu ::

Assalamualaikum^^

Apa khabar semua? Lama sungguh tak updated blog... Top-top dan tahun baru... 2012. Hurmm... Berdebar-debar rasa di hati menunggu kelahiran orang baru. Now, 33 weeks... Fiza dan hubby mulai membuat persiapan sedikit demi sedikit.

Hari tu... Before balik kampung, hubby ajak Fiza scanning kat Family clinic... Doktor kata baby girl. Then, 5 Januari 2012, Fiza sekali lagi ada MO a.k.a Temujanji perubatan dalam bahasa melayunya lah... Hehe. Tetapi, kali ni di hospital kerajaan untuk plasenta check sebab before ni... Doktor kata uri di bawah.

Alhamdulillah, now... Semuanya ok! Kandungan Fiza berada di kedudukan yang betul. Hehe.... Selain tu, sempat gak Fiza tanya doktor tu pasal gender kandungan Fiza. Doktor tu pun kata baby girl.

Alhamdulillah, harap-harap scanning tu betul lah yer. Namun, Fiza tak kisah sebenarnya... Baby boy or girl, yang penting baby yang dilahirkan sihat dan normal.

" Ya Allah... makbulkanlah doa hamba-Mu ini semoga dikurniakan bayi yang sihat dan normal... Amin "

Tapi... Hubby fiza mengharapkan anak perempuan. Boleh tolong Fiza katanya... Hehe. Hurmm... Pasal persiapan menunggu kelahiran pulak... Takdelah banyak mana barang baby kami belikan. Pakaian baby pun semuanya unisex kami belikan walaupun doktor kata baby girl... Al-maklumlah kita hanya mampu merancang, tapi Tuhan yang menentukan... 


 *** Antara barang baby yang kami dah sediakan... 

Nanti... InsyaAllah, lepas bersalin baru shopping sakan untuk baby. Hehe... Alahai! Dup dap dup dap... Sesungguhnya " Penantian itu suatu penyeksaaan "... Itulah yang Fiza rasai sekarang. Inilah pengalaman pertama buat Fiza...

Doakan fiza yer kengkawan!

Semoga semua urusan dipermudahkan... Amin.

Thanks :)


10 comments:

  1. Mesti excited kan kak nak sambut baby ni? Ishhh saya pun jadik tak sabar nak kawen ni hehehhehe

    ReplyDelete
  2. @sarah mohamad Ha'ah Sarah... Excited, tapi takut pun ada. Almaklumlah 1st baby. Hehe. Kawin lah cepat Sarah.

    ReplyDelete
  3. wahhh..da x lama da tu..menunggu hari je la..apa pun..semoga segalanya dipermudahkan..insya Allah

    ReplyDelete
  4. @chii Ha'ah Chii. Thanks Chii. Doakan akak yer semoga semuanya berjalan dengan lancar... Amin.

    ReplyDelete
  5. tak usah berakak dengan chii tu fiza,rasanya macam chii tu lg tua dr fiza jer.hehe menyibuk plak!

    muni sehat jer...semoga selamat semuanya ye fiza..bykkan doa semoga dipermudahkan..besnya baby girl!hiks..

    ReplyDelete
  6. @Puan Kutu Hehe. Yeke Muni. Entah2 Fiza yang tua. Thanks yer Muni. Mudah2an result scanning tu betul hendaknya. Amin...

    ReplyDelete
  7. insyallah di permudahkan segala urusan =)
    #anis plak x sabar nk tggu baby akak kuar ..hihi

    ReplyDelete
  8. @aniswany Thanks Anis. Hehe... Takleh jadi ni anis lak yang tak sabar. Padahal akak gementar sudah ni. Hikhik.

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah..mesti da lega sekarang... saya pulakla dalam penantian... :)

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah mesti da lega skg..saya pulak yang berdebar2 ni..

    ReplyDelete