Hola ^^ Selamat pagi semua... Pagi-pagi lagi Fiza dah sajikan dengan makanan yer... Apalah! Saja jer nak menyakitkan mata dan keinginan o...

" Seorang Wanita pasti akan melaluinya "

/
10 Comments

Hola ^^

Selamat pagi semua... Pagi-pagi lagi Fiza dah sajikan dengan makanan yer... Apalah! Saja jer nak menyakitkan mata dan keinginan orang yang melihat... Hehe.

Tapi, senang hapa! semuanya ada kat kedai jual makanan... Yang penting duit kena ada. Betul tak?. Namun, bukan itu yang ingin Fiza perkatakan dan kongsikan.

Sebaliknya, Fiza ingin kongsikan apakah yang dimaksudkan dengan mengidam? dan pastinya wanita yang bergelar isteri akan melaluinya... InsyaAllah dengan izin-NYA.

Hurmmm.... Kalau nak tahu, gambar-gambar kat bawah ni adalah antara makanan yang Fiza idamkan semasa transmeter pertama Fiza mengandung.

Kalau kat Sarawak kuih ni disebut Kuih Pasong

Yang ni ubi rebus... Huhhh! kalau dicicah dengan kelapa parut... 
Mak aiii, maunya terliuq. 

Yang ni antara buah yang Fiza idamkan... Kat tempat hubby Fiza mengajar... 1 Kilo harganya mencecah RM7... Mahal betul!

Hurmmm... Bercakap pasal mengidam sudah semestinya semua orang pasti mengetahuinya. Namun, kekadang bila mengidam time mengandung ni... Macam-macam hal.

Pernah ibu Fiza bagitau ada orang mengidam nak hidu tahi ayam tau time mengandung. Hehe... Nasib baik Fiza tak mengidam benda pelik-pelik.

Bukan tu jer... Malah ada yang mengidam nak makan sabunlah... Nak hidu bau asap keretalah. Macam-macam...

Haaa... Pada yang belum kawin tu... Jangan gelak atau berasa hairan. Tak mustahil tau time pregnant kita mengidam sesuatu.

Alhamdulillah... Setakat ni Fiza takdelah mengidam benda pelik-pelik. Tapi, semenjak pregnant ni, Fiza suka sangat makan buah-buahan... Macam-macam buah Fiza nak makan.

Namun, yang peliknya... Fiza memang suka bangat ngan buah durian... Tapi semenjak mengandung... Huhhh!! Bau durian pun Fiza tak suka... Apa kes?

Itulah lumrah yang akan dihadapi wanita apabila mengandungggg...

Hehehe... Tak sabar nak tengok baby!




ARTIKEL LAIN DI SINI

10 comments:

  1. bestnye nak dpt baby dahh
    take care kak
    ;)

    ReplyDelete
  2. kamek sik ngidam kak.. tapi kmk nang suka 3 3 tok.. adoheh.. lagik la jambu ya,. kacak gik rupa.. makan dengan kicap belacan... nang nyaman... whoah..

    ReplyDelete
  3. slalunya..perkara yg paling kita tak suka....benda tu la yang kita nak sgt time mengidam kan..

    yg chii tau..kalo kita x penuhi org yg mengidam..nnt anak akan kuar air liur je..eheheh....ada la hajat dia yg x kesampaian time dlm perut ibu dia dulu =)

    uish..ubi rebus...sedapnya..lgik2 makan time kelaparan kan :p

    ReplyDelete
  4. @penagih kasih Hai! Thanks yer kerana sudi singgah jenguk akak :)

    ReplyDelete
  5. @Amni Bena kata kitak ya Amni. Alu terliur kmk ngenang apa dipadah kitak ya. Hehe.

    ReplyDelete
  6. @chii Betul kata Chii tu. Ha'ah Chii, kalu ikutkan apa org dulu2 kata kalau apa yang kita idamkan masa pregnant x ditunaikan alamat gitulah jadinya :D

    ReplyDelete
  7. hehe macam2 jugak fiza mengidam..jgn pelik2 cukuplah..hehe

    muni masa preggy takde pulak mengidam apa2..semua bedal jer.haha

    sabo..kang baby keluar awal ssh plak..tggu tiba masanya..semoga selamat semua..:)

    ReplyDelete
  8. @Puan Kutu Haha... Tulah pasal Muni. Macam2 yg Fiza idamkan. Hehe! Thanks yer Muni :)

    ReplyDelete