08 April 2011

YANG BAIK VS YANG JELIK...

Assalamulaikum dan selamat malam semua,

Malam ni nak buat short update jer... Ahakkksss... Nak tengok tv dulu ngan family... Bukan senang nak dapat berkumpul semua seperti malam ni... Heee... Jangan jeles... Siap beli makanan lagi untuk tonton tv...

Yesss... Ni haaa... Yang daku nak habaq pasal Yang baik VS yang jelik tu haaaa...


Pasai apa... Hari tu terbaca pasai benda ni kat Majalah Rapi... Tapi lupa nak update blog... Dan teringat lak pasal daku sembelit dulu... 

Mungkin kegilaan aku dengan lobak merah juga jadi penyumbang kepada sembelit yang daku hidapi dulu... 

Dulu-dulu... Suka sangat makan lobak merah... Jus lobaklah, sup ayam... Lagi lah, tak sah kalau takde lobak merah... pendek kata semua nak letak lobak merah... 

Rupa-rupanya... Kalau terlebih makan lobak pun ada keburukannya...
Hampehh! Sembelit daku dibuatnya... Ditambah lagi dengan perangai buruk daku... Yang... Yang... Yang tak tau cita... terjah sini ha... Ahaksss

Kata pendek... Tapi panjang berjela-jela...

Heeeeee... Orait! nak tengok tv sat... 

Nanti blogwalking ek! Mereka dah panggil dah... 


13 comments:

  1. Minum jus carrot pun sama je ke efek yang belah "jelek" tu. Hmm, curious ni nak tahu..

    ReplyDelete
  2. Miss Tira : Setakat yang akak baca, Tak pun dia cakap gitu Tira... Yang penting kita mengambil dalam kuantiti yang terlalu banyak... Akan mendatangkan keburukan...

    ReplyDelete
  3. hye kak..=)).

    saya tak suka lobak..patut la x sembelit..hehehe...

    ReplyDelete
  4. Ouh macam tu ye.. Apa pun kalau ambil berlebihan pasti memudaratkan :)

    ReplyDelete
  5. umUMRA : Hai dear, thanks yer singgah dan follow blog akak. Haaa. Bagus tu tak suka lobak. Jgn jadi mcm akak, gila makan lobak. Ahakkss, tapi pas tahu info ni guranglah makan lobak. Sakit wooo sembelit.

    ReplyDelete
  6. Miss Tira : Yes dear.. Namun dalam Islam pun kan " Bersederhana dalam segala hal adalah lebih afdal " ye dak?

    ReplyDelete
  7. laaa..punca sembelit pulak..

    Patut lahh...hihi

    ReplyDelete
  8. lobak memang sedap, tapi kak makanla juak sayur lain, TE yg tahun arnab tok makan juak sayur lain xD

    air putih iboh lupa :)

    ReplyDelete
  9. Cik Cempaka : Tu lah pasal. Hihi. Thanks dear kerana sudi singgah dan follow blog saya. Selamat berkenalan.

    ReplyDelete
  10. Tengkorakemas : Pande kitak polah lawak hooo... Heeeeeee, tapi bena kata ktk ya, sik kan kamek lupak. Sik mok agik eh!! Seksa wo kenak sembelit.

    ReplyDelete
  11. woo baru tau boleh sebabkan smbelit klu mkn dengan byk.thankz ya fiza atas infonya..:)

    ReplyDelete
  12. Bersederhana itu lebih baik daripada terpaksa menanggung kesan sampingan.

    ReplyDelete
  13. Awan Biru : Yup! Sesungguhnya bersederhana itu adalah tuntutan Islam dan lebih Afdal =)

    ReplyDelete