Hola, Semalam aku gi jenjalan ngan adik... Hampeh betul... Sesat arah tujuan... Ni semua gara-gara Direction  salah... Kalau nak tahu citer...

Walaupun bosan... Tapi sempat lagi...

/
10 Comments
Hola,

Semalam aku gi jenjalan ngan adik... Hampeh betul... Sesat arah tujuan... Ni semua gara-gara Direction salah... Kalau nak tahu citer, klik sini ek... 

Walaupun bosan...  Sempat lagi ambik gambar before hari hujan dengan lebatnya... Haha, cuba tengok gambar tu... Kan nak hujan... 

Kitorang bertiga singgah sini kejap semalam... Tu pun gara-gara anak adik haus... So, nampak sini dekat... singgahlah kejap...

Kalau orang Sarawak pasti mereka kenal tempat  ni... Kalau tak kenal... Bukan anak jati Sarawak lah nama nya tu... Hehehe. 

Nilah Water front... Salah satu tempat yang aku rasa menarik di Sarawak untuk diketahui... Yelah! kat sinilah tempat pengunjung paling ramai tak kira datang dari pelusuk mana tah...

Huhu... Sinilah tempat aku dok selalu melepak time study dulu... Tapi, ngan pompuan jer... Lepak2 pun bukan apa, saje jer suka tengok gelagat orang-orang di sini... Macam-macam ada... Heee


Yeah!!! Apa yang menarik tentang Water front, ialah :-

First… Apa yang menarik di sini, ada River Cruise… Haaa, di mana pengunjung boleh menaiki bot yang menyusuri sepanjang Sungai Sarawak sambil menikmati pemandangan menarik di sekitarnya… Haa, nanti kalau berkunjung ke Sarawak… Datanglah sini naik River Cruise. Tak mahal tau… Tu orang cakaplah. Tak naik pun lagi… Hari tu cadang nak naik ngan hubby, tapi tetiba tak jadi... sebab ada kerja lain nak wat… Tapi takpe, kalau nanti ada peluang naik… Akan dikhabarkan berapa harga yang dikenakan… ok!

SecondKat Water front ni gak… kita leh jalan kaki untuk ke Main Bazar yang terkenal di Sarawak iaitu Lebuh India atau Jalan Gambir… Sinilah kiranya tempat barangan yang harganya boleh tahan gaklah kalau nak dibandingkan dengan tempat lain… Sayang tak leh ambik gambar banyak2 semalam... Hujan... 1 ni jer gambar yang dapat di ambik. Hehehe. Nanti ek! Akan dikongsikan lagi...

Melalui Water front juga, kita leh gi makan-makan kat kampung sebelah dengan menaiki perahu tambang kat situ... Dulu pernahlah naik... Tahun 2007, still RM0.30 jer tambang... Tapi skang tak taulah berapa... Tapi rasanya murahlah... Best woo.... 

Itulah dia, sikit sebanyak tentang salah satu tempat menarik di Sarawak... Apalagi kalau tidak Water front... 

Oh yeee... Menarik kan...


ARTIKEL LAIN DI SINI

10 comments:

  1. waa beshnyee , yg river cruise tu mcm dekat melaka ek ? ^^

    water front ? waaaaaaaaaaaaaa beshh sopinggg~

    ReplyDelete
  2. Aimi Shahida : Lebih Kuranglah Aimi. Ha'ah, kat sini lah tempat paling ramai pengunjung gi shopping =)

    ReplyDelete
  3. macam menarik je water front ni..kak cuba letak water front tu kat tajuk entry,baru mesra SEO..just sharing skit..

    ReplyDelete
  4. Faiz : Yup! memang menarik Faiz. Nanti kalau Faiz berkesempatan ke Sarawak. Singgahlah sini ek. Oh! ok... Hehee, thanks yer di atas apa yang Faiz kongsikan. I will try my best about SEO.

    ReplyDelete
  5. bilalah nak terbang kesana... harap2 ada rezeki tahun depan nih... huhu... :-)

    ReplyDelete
  6. Zik : Thanks yer singgah blog saya. Ada tu nanti rezeki... Datang Sarawak nanti singgahlah di sini. Hehe.

    ReplyDelete
  7. wah bestnyer...huhu fiza mesti bleh pegi sanakan..entahlah bila mummy dpt pegi...???

    ReplyDelete
  8. belum pernah lagik naik river cruise, kamek cuma tangkap gambar jak..hehe

    oh iboh lupa dewan undangan negeri yg kacak sia :)

    ReplyDelete
  9. bestnye...mesti mahal kn kak kn..?

    ReplyDelete
  10. Suka tengok apabila malam menjelma.

    ReplyDelete