Hola,  Wah! Rindunya... Berapa jam ek! aku tak update blog ? Hehehe.... Pas jer publish entri tadi , aku terus jer off laptop ... Tak sem...

Wah! Rindunya...

/
8 Comments
Hola, 

Wah! Rindunya... Berapa jam ek! aku tak update blog ? Hehehe....

Pas jer publish entri tadi, aku terus jer off laptop... Tak sempat pun nak blogwalking... jenjalan menziarahi kengkawan. 

Hari ni adik aku datang nak ajak jenjalan... Tetapi jenjalan yang membawa kebosanan... Bosan betul... Nak tau kenapa bosan...

Hurmm... Mula-mula mak ada kirim barang sikit ngan kitaorang... Biasalah mak, kalau dah sebulan tak balik kampung mesti ada jer dia nak kirimkan sesuatu untuk kitaorang... Nak dijadikan cerita, seperti kebiasaan... Barang tersebut akan dikirim melalui van sewa yang tiap-tiap hari pergi ke kuching...

Lepas tu pulak... Mamat empunya van tersebut ada problem... Van masuk workshop... So, dia pun suruh kitorang ambil kat Workshop tersebut... 

Ok, takpelah kan... Sebab kitorang pun memang nak gi jenjalan... So, kitorang pun pergilah bertolak dari rumah mengikut direction yang dia bagi... Ya Allah! Aku ngan adik sesat jalan, dahla memang kitorang sangat2 tak familiar dengan jalan kat kuching, almaklum jelah, bukan anak jati bandar... Dahla hujan lebat... lama gak lah pusing2 cari jalan yang dia bagitau... Call, tak yah cakaplah... Banyak kali, habis kredit handphone dibuatnya...

Rupa-rupanya... Jalan yang dia bagitau tu... Dah banyak kali kitorang pusing... Mak aiii... Sakit hati betul dibuatnya... Dia buat direction macam nak cari harta karun, berbelit-belit... Nasib baiklah anak adik aku tak menangis dalam kereta... Kalau tak... Payah gak dibuatnya... lama gak tau duduk dalam kereta. Hampehhh betul... Buat pening jer... 

Hurmmm... lain kali kalau nak bagitau tempat tu... Bagitau lah betul2... Jangan pi menyusahkan orang lain...

Kalau nak tunjuk tempat, takyah corner2... Bagitau jer nama tempat... Jangan bagitau nama bangunan sebelah nilah, dekat dengan jalan nilah, ada pokok nilah... Bangunan banyaklah... Jalan banyaklah... Pokok? takyah cakap... Memang banyak sesangat...Tak kan nak pi cari satu-satu... 

Alih-alih... Pengisian hari Sabtu aku penuh kebosanan... Tapi, tadi jerlah... Hehehe.

Sekarang dah sampai rumah... Pas solat Asar... Terus jer on laptop... Apalagi jumpa kawan2 di alam mayalah gamaknya... Terubat gak rindu...Hehehe.



ARTIKEL LAIN DI SINI

8 comments:

  1. saya sukala semangat blogging akak..semoga akak jadi blogger hebat satu hari nanti...

    ReplyDelete
  2. Thanks Faiz... Semangat untuk mengisi masa terluang akak. Dah hubby akak jauh. Hehehe. Nanti dia ada... akak luangkan masa untuk dia lebih. Hehehe.

    ReplyDelete
  3. Hari sabtu memang bosan fiza..tamabh2 line internet tak baik...waa mummy tak pernah pegi kuching..bela kuching pernahlah..

    BOsan bila pegi tempat bosan..n bosan bila hubby takder teman..heheehw..

    ReplyDelete
  4. Betul tu... Memang bosan kalau pegi tempat bosan, lebih2 lagi takde hubby temankan... Wawaawa...Tapi kan, Nanti kalau Atiey nak gi Sarawak. Cakap jer, Nanti saya bawak awk gi jenjalan. Tempat yang saya tau jelah. Hehehe. Tapi, kalau ada hubby saya. No problemo. Dia cakap jer nak gi mana. Mesti tau.. Hehehe.

    ReplyDelete
  5. patut la tak nama fiza dr pg..:)betul mummy td pg dpt bw pun sbb kt tmpt keja..mlm nie keje lg..klu nak harap beruk tu memang susahlah..:)

    ReplyDelete
  6. Hehe, Rindu yer sama fiza. Tagging Muni pun saya lum langsaikan. hehehe. Skrang ni line berokband lambat bebeno semenjak tsunami di Jepun.

    ReplyDelete
  7. teeeeeeeeeeet! akak di tag utk satu contest best~ jom dtg blog!

    ReplyDelete
  8. Kuching memang banyak pokok, dan boleh juak sibuk macam di KL,

    kamek ada juak kampung di Kuching, dolok masa kecik selalu naik van sewa, masa ya sik ada lagik kereta mun balit si nun,

    kinek tok udah ada van makcik di kampung

    ReplyDelete