Assalamualaikum dan selamat malam semua, Haaa... Malam ni Fiza nak tunjuk sesuatu dengan korang... Tengok ni... Ahaksss... Mesti korang g...

:: Wah! MeNariKnYA StaTisTik PeNgunJunG BLoG AKu ::

/
16 Comments
Assalamualaikum dan selamat malam semua,

Haaa... Malam ni Fiza nak tunjuk sesuatu dengan korang... Tengok ni... Ahaksss...


Mesti korang gelak kan... Apa kes? Nak tunjuk 2 orang jer pelawat blog... Buat malu jer...Apa-apa pun saya tak malu untuk itu, yang penting kepuasan yang saya inginkan... 

Sebenarnya ini yang saya ingin kongsikan dan apakah kaitannya dengan statistik pengunjung di atas... 


Cuba tengok betul-betul... Heee. Bagi yang selalu singgah blog saya, pasti tahu... Heee. Ada ke yang tahu?

Sudah semestinya... Bahasa Melayu Sarawak... ( Sendiri tanya, sendiri jawab... Kihkih )... Apa kaitannya... 

Setiap kali Fiza pergi ke blog Fiza, pasti mata Fiza akan fokus kepada benda yang membilang pelawat itu... Bukan jer nak tengok berapa yang datang melawat... Tapi Fiza suka tengok statistik berapa atau page mana pembaca suka baca...

Alhamdulillah, setiap hari pasti ada yang singgah di page Bahagian Bahasa Melayu Sarawak. Saya cukup terharu ada jugak orang nak baca... Fiza bukan nak riak, tapi ingin berkongsi cerita... lagipun dah dua hari dah tak buat segmen belajar bahasa Melayu Sarawak... Heee... Saja jer takut Chii, Faiz, Puan Kutu, Atiey, TengkorakemasMiss Tira, Awan Biru dan Anis penin... Iboh manas ( Jangan Marah )... Nilah mereka-mereka yang suka mengusik saya... Heee...

Apa-apa pun sama-samalah kita mencari kepuasan dalam berblogging. Jangan jadikan blog sebagai sesuatu yang menyusahkan... Sebaliknya jadikan ia sesuatu yang santai...

Adussss! Poyo betul.... Heeeeee.

Poyo-poyo gak... Tapi citer ni memang best... Tak poyo punya...

Puan Kutu : Wanita yang dibandingkan dengan lelaki... Apa yang menarik tenang wanita? 
MummyDany : Dibelit ular ketika sedang berzina... Patut baca weii...

Yeahh!! Thanks yer kepada yang sudi baca... Yang baik itu datangnya dari Allah, dan yang tak elok itu adalah kelemahan dari Fiza.... Wallahualam...

Nak pergi makan jap... Kihkih ^___^



ARTIKEL LAIN DI SINI

16 comments:

  1. betul..
    berblog dengan santai..
    itu yang betulnye..:p

    ReplyDelete
  2. Diana : Hai dear, Thanks yer kerana sudi singgah di blog saya. Yup! Buat apa kan kalau kita ada blog... Tapi kita sendiri stress. Huhu.

    ReplyDelete
  3. Betul, tak mo blog yang serabut.

    Awan rasa, belajar dialek Sarawak ni telah menjadi trademark blog sis sebab cuma dalam blog sis saja yang ada segmen tetap ni.

    ReplyDelete
  4. Awan Biru : Thanks Awan kerana sokong akak. Akak just ingin berkongsi apa yang akak rasa baik utk dikongsikan. Menyesalnya dulu tak nak buat blog, tapi sekarang baru akak merasakannya, dunia blog mampu menjadi terapi minda kita seandainya kita menguruskannya dgn santai. Akak kongsikan nyer pun sbb dulu time akak study ramai budak semenanjung dan sabah terutamanya tak faham cakap srwk dan mudah sangat utk ditipu. Akak tak kata org Sarawak suka menipu. Tapi ada insan2 yang nakal ambik kesempatan.. Biasalah kan manusia.

    ReplyDelete
  5. yeah,,seharusnya selepas ini harus ada byk lagi kelas bahasa melayu s'wak...eheheh..satu bahasa yg sgt unik :D

    ReplyDelete
  6. Chii : InsyaAllah dear.. Akan akak kongsikan.. hehehe, yang penting Chii tak jemu nak singgah d blog akak. hahaha, saja jer nak buli Chii. Heeeee.

    ReplyDelete
  7. Macam mana nak tengok statistik tu ya. Hahaha. Tira tak ambil tahu yang penting Tira suka baca blog orang lain. Tu je. Tira suka blog Cik Fizalinolie. :)

    ReplyDelete
  8. x jemu pun..selagi ada kelas..selagi tu insya Allah chii x jemu..

    pastu kan..mayb pasni leh adakan klas wat kek batik s'wak ngan laksa s;wak ke..ehehe

    ReplyDelete
  9. ohh yeh..kt sini jer dpt blaja bahasa sarawak.ilmu yg cukup bermakna dr cikgu fiza.lepas nie kalau ada masa nak rajin2 hafal perkataan yg cikgu fiza ajar.hehe

    ReplyDelete
  10. terus dan kekalkan, sedikit sebanyak pasti menjadi identiti blog tok dengan bahasa sarawak :)

    undi iboh sik undi xD

    ReplyDelete
  11. Miss Tira : Thanks Dear kerana suka masuk blog akak. Heee. Tira klik jer benda pembilang statistik tu, tunggu jap pasti ada tu nanti keluar maklumatnya. Nuffnang pun ada. Tapi akak tak suka guna tu sebabnya nanti akan tunjukkan statistik keseluruhan pembaca. Tak best... Nanti nampak berapa bilangan keseluruhan statistik UV kita. UV akak sikit jer sehari... Malulah nak tunjuk. Ahakkkkkssss.

    ReplyDelete
  12. Miss Tira : Tapi tunjuk yang Statistik tu lagi best. Sikit, tapi menarik. Heeee.

    ReplyDelete
  13. Chii : Thanks dear. Kerana sudi singgah d blog akak. InsyaAllah, akak akak tunaikan di masa-masa akan datang. InsyaAllah!

    ReplyDelete
  14. Puan Kutu : Heeee. Lawak lah Muni ni. Belajarlah yer. Nanti pergi jenjalan Sarawak leh Kita berbual dalam bahasa Sarawak. Hurmmm, asyik korang jer belajar Bahasa Sarawak. Fiza pun nak gak belajar Bahasa Korang =)

    ReplyDelete
  15. Tengkorakemas : Thanks Hasrul kerana menyokong kmk. Heeee, tapi kmk sikda polah undi ko.. Ahaksss! mentang2 Srwk tengah mengundi time tok hoo.

    ReplyDelete
  16. It doesn't matter this, Then again, They most likely be done. It is very important to teach a child that work is something that has to be done, And done to the best of one's ability also those aspects of work aren't interesting or enjoyable. The child whose parents do not reach your goals in teaching him this, Faces a quite difficult and difficult future,Storing old clothes that you once wore when you were thinner is smart because you likely is likely to wear them again. But hanging on to clothes that you never wore and likely never will because you bought them on sale three years ago in an naive size 2 is just plain agonizing. Going for to charity will help take the sting out of the wasted money: At least you know that someone else will get to wear them,[url=http://www.hotdvdcollect.com/hd-tv-series-sherlock-season-1-p-480.html]Sherlock cast[/url] You are capable of making your own tulle circles using sheets of tule fabric. Usually they are bought pre cut and may include an edge. It's very easy to make favor bags from tulle circles which are precut, But if you want to save money instead of time use a template to do the cutting,

    ReplyDelete