Assalamualaikum dan selamat pagi semua, Huhuu... Tadi saya  survey kek... Konon-konon nak tempah kek... Hehehe, semangat ni... Hubby bali...

:: Wah! Cantiknya... Sayanglah ::

/
17 Comments
Assalamualaikum dan selamat pagi semua,

Huhuu... Tadi saya survey kek... Konon-konon nak tempah kek... Hehehe, semangat ni... Hubby balik 28hb ni... Nak buat kejutan sikit untuk dia. Ahaksss... Yer ke kejutan... Padahal nanti adalah Mr. Hubby baca blog Fiza. Kuikui... Belum terpikir lagi nak bagi kejutan apa sebenarnya... Cuma tadi jer, apa yang terbayang di otak saya adalah kek...

Ahaksss...

Korang ada cadangan tak, Fiza patut buat kejutan apa untuk hubby Fiza?


Hehehe, tapi kan, tadi... Time google patern kek terjumpa kek-kek pelik yang menarik perhatian saya... Macam ni haaa... Kek Bentuk baby.... Rasa-rasa korang nak tak makan kek ni? Alahai... Sayang nyer nak makan... Rupa macam baby tu... Hehehe.
Ni pulak kek macam kala jengking... Hebat sungguh kan kreativiti manusia untuk buat sesuatu makanan bagi menarik minat pembeli untuk membeli.... 


Ni pulak seperti seekor burung yang cedera parah... Siannya nak makan... Huhuhu.... Macam-macam kan rupa kek zaman sekarang...


Kekadang semakin unik rekaan kek itu semakin mahal harganya... Betul tak? Korang setuju tak?

Malah kekadang itu, ada kek nampak jer macam cantik tapi tak sesedap mana pun... Hurmmm, macam mana tu?... 

Tapi apa nak dihairankan kan... Sedangkan manusia pun ada merasakan dia mereka cantik.... Tapi cantik hanya diluaran sahaja kalau hati busuk pun tak guna... Sayangkan... Cantik diluar...tapi hati tak cantik...

Huhu... Apelah merepek papagi ni... Ni semua kek punya pasal... 

Ahaksss...




ARTIKEL LAIN DI SINI

17 comments:

  1. amik yg bentuk biase je kak...tapi raso eiyh sodap..

    ReplyDelete
  2. Faiz : Betul tu, tapi kan Faiz... Faiz ada x cadangan lain utk akak. Akak nak buat kejutan ngan suami akak 28hb ni tapi tak ada idea lagi. Heeee.

    ReplyDelete
  3. wat candle light dinner..masakkan makanan kegemaran dia....

    ReplyDelete
  4. Chii : Candle light dinner? Huhu. Dulu hubby pernah buat. Kang dia kata akak tiru idea dia pulak. Ahakkss.

    ReplyDelete
  5. eee...tak sanggup nak makan kalau kek mcm tu....

    untuk kejutan, buatlah sesuatu yg akan hubby benar2 terkejut huhu....
    ( apa tuuu, tak tahu jom fikir haha )

    ReplyDelete
  6. Yatie : Tu lah pasal, saya pun tak sanggup jer nak makan kek ni. Hurmmm, ni lah yang tengah fikir ni. Huhu.

    ReplyDelete
  7. salam..

    kejutan mesti si suami teruja...:)

    ReplyDelete
  8. Sekamar Rindu : Ahaksss, tu lah SR.. Fiza tgh fikirkan... SR ada cadangan tak.

    ReplyDelete
  9. kalau mummykan fiza,,kek2 cmtu geli tekak nak mkn..hemmm....mummy pling suka cheese kek..huh hantu..tapi tkleh mkn selalu nnti tembam...

    p/s sedihlah fiza bile mummy nk masuk blog fiza error tu yg takdpt nk dtg kerap tu..takper mummy komen semua n3 yer...byr hutng

    ReplyDelete
  10. Selalunya seni pastry ni ada pertandingan. JArang nampak orang jual kek macam tu sebab susah nak buat. Mereka buat kek tu pu atas sebab-sebab tertentu. Mungkin untuk display atau event pertandingan. :)

    ReplyDelete
  11. Kejutan ye. Erm, Puan Fizalinolie masak lauk special untuk dia, beli kek dan hadiah hari jadi untuk suami. :)

    ReplyDelete
  12. Atiey : Yeh! Cheese kek memang sodap. Hee, takpe mummy.. Fiza ok jer.

    ReplyDelete
  13. Miss Tira : Yelah kan. Kebiasaanya jarangla tgk kek sebegini kalau kat kedai. yang biasa2 tu adalah. Thanks dear for ur suggestion. Heee.

    ReplyDelete
  14. kenapa yg cantik org beli walaupun rasanya tak sedap?

    ia menunjukkan betapa pentingnya 1st impression..maklumla kadang2 kita terlalu cepat menilai..he

    ReplyDelete
  15. Tengkorakemas : Betul kata ktk ya Hasrul. Kmk sokong 100%. Hee

    ReplyDelete
  16. kek baby tu comel,syg nk mkn..betul fiza,kek yg cntik deconya selalunya memang tak sedap!

    ReplyDelete