Hola, Panas terik membuatkan aku tidak selesa... Namun, aku masih mampu tersenyum mengenangkan kisah lunch hour ku bersama teman...  Nak d...

SAKIT MATA PUNYA PASAL, AKU PULAK DIKETAWAKAN...

/
26 Comments
Hola,

Panas terik membuatkan aku tidak selesa... Namun, aku masih mampu tersenyum mengenangkan kisah lunch hour ku bersama teman... 

Nak dijadikan cerita aku dan temanku pergi ke sebuah restoran... Restoran J and J namanya... Hurmmm, dah menjadi kebiasaan kawan-kawan aku ni gatal sikit jer tak banyak... Hehehe, carilah port yang paling best... Iaitu dekat dengan pintu masuk restoran tersebut...

Kemudian, datanglah 3 orang lelaki yang fuhhh! segak kemain lagi... Namun, aku tak kisah... Almaklum jelah... Aku kan dah kawin... Ahakkksss... Lepas tu pulak ada sorang mamat ni dok pandang-pandang aku... Lepas tu aku perasan dia kenyit-kenyit mata kat aku... Wow! terkedu gak aku dibuatnya... Dua minit kemudian, mamat tadi kenyit lagi mata kat aku... Mak aii, biar betul...


Aku pun tanyalah dengan kawan aku " Wey, korang perasan tak mamat yang duduk kat meja depan tu, asyik kenyit mata je kat aku?" Dengan gelak yang kuat sambil ditahan-tahan... korang dapat bayangkan tak... Hehehe. Kawan aku pun bisik kat aku " Memanglah, mamat tu sakit matalah! Tu yang asyik kenyit mata je!!" Kah! kah! kah!

Kawan-kawan aku mestilah tau kan... Dari 3 orang lelaki tu masuk lagi... mereka dah perhatikan mamat tu... Yang aku lak ignore jer... Control ayu konon... Kan dah kena ngan kengkawan...

Ahakkksss... Sakit mata punya mata, aku pulak diketawakan... Adoiiiiiiiii.....


Sumber Gambar : Google Images


ARTIKEL LAIN DI SINI

26 comments:

  1. hikhik...time tu jgak la kan nk saket mata mamat tuh.kan akak dh terperasan...haha =D

    ReplyDelete
  2. heheh..chii pernah jumpa org yg ada sakit mata mcm ni..mmg dia akan kenyit2 mata :p

    teringt satu filem lama..lakonan raja ema ngan mustafa kamal..x ingt tajuk...ada satu part..dorang dok kelip2 mata..ehehe... :p

    ReplyDelete
  3. Aniswany : Ahakksss... Tu lah pasal, gara2 mamat tu akak pulak yang terperasan. Hampehhhhhh betul! Heeee

    ReplyDelete
  4. Nureenina : Hai... Thanks dear singgah dan follow blog saya =)

    ReplyDelete
  5. Chii : hahaha. Terperasan punya hal akak tak terfikir pun pasal memang ada orang yang sakit kenyit2 mata ni..

    ReplyDelete
  6. Qlah : Hahaha... Tu lah terperasan sudah...

    ReplyDelete
  7. aiyo..haha
    kelak iboh pedulik lagik :)

    ReplyDelete
  8. Hahaha, lain kali alang-alang nak buat tak tahu buat tak tahu terus je. Jangan ditegur benda yang bukan-bukan ni. Bahaya. Haaa, kan dah kena gelak. Hehe.

    ReplyDelete
  9. Tengorakemas : Orait.. Hehe, yalah tek konon contol ayu. Last2 kenak tetak juak. Adoiii...

    ReplyDelete
  10. Tengorakemas : Orait.. Hehe, yalah tek konon contol ayu. Last2 kenak tetak juak. Adoiii...

    ReplyDelete
  11. Miss Tira : Hehe... Tu la pasal. Konon tak nak pandang pun mamat tu. Alih2 terpandang gak.. Hampehhh... Last2 kena gelak ngan kawan. Tulah, akak ni kekadang tu tak leh tengok benda pelik sikit. Spontan terus tengok =)

    ReplyDelete
  12. memang mata dia jenis kenyit2 kot..memang ada kan org yg memang kenyit walaupun matanya tak sakit.haha fiza terperasan sudah!

    ReplyDelete
  13. Puan Kutu : Ha'ah Muni memang ada org macam tu.. Hahaha, cuma Fiza jer terperasan.

    WC : Yup! terperasan sudah. Thanks yer singgah ke blog saya =)

    ReplyDelete
  14. Puan Kutu : Ha'ah Muni memang ada org macam tu.. Hahaha, cuma Fiza jer terperasan.

    WC : Yup! terperasan sudah. Thanks yer singgah ke blog saya =)

    ReplyDelete
  15. aduhhh..camno bley si;ap ni akak..dulu kwm saya ade sorang tu mmg penyakit die kelip mata je..

    ReplyDelete
  16. Miecyber : Ahakkkksss... Memang pun =)

    ReplyDelete
  17. Faiz : Nak buat macam mana Faiz, dah terperasan. Ahakssss. Tapi memang adakan orang sakit mata macam tu...

    ReplyDelete
  18. naseb baeklah husband takde kat sebelah masa tue... silap-silap mamat tue kena pelepuk sebab ngorat bini dia... hahaha...

    ReplyDelete
  19. thankz singgah blog sis.. :)
    thankz follow kite jgk..
    happy blogging =)

    ReplyDelete
  20. Solo molo : Heee. Tul tu, nasib baik takde kalau tidak... Tak tau lah. Heee. Tapi bukan ngorat tu Solo molo, sian dia sakit mata kan =)

    ReplyDelete
  21. Qucachahir : Orait.. Welcome dear. Thanks also kerana singgah dan follow blog akak jugak =) Yeah!! Happy blogging.

    ReplyDelete