Assalamualikum dan Selamat pagi Semua.... Hari ini hari Ahad Sudah... Esok dah start kerja balik... korang lah... Aku tak... Heee... Sele...

KERTAS DAN BUKU ??? LUAR BIASA!

/
13 Comments
Assalamualikum dan Selamat pagi Semua....

Hari ini hari Ahad Sudah... Esok dah start kerja balik... korang lah... Aku tak... Heee...

Selepas Subuh tadi, bukak blog... Terjah blog kengkawan... Semalam tidur awal... Tak sempat nak tengok post terbaru kengkawan...  

Then, Ahakksss... Semua ke nak citer... 

Tak! 

Lagi satu... Seperti biasa aku juga akan singgah di blog Borak kosong... Walaupun blog tu nama borak kosong... Tapi penuh dengan informasi dari seluruh pelusuk dunia... Suka sesangat... 

Tu antara blog yang akan aku singgah... Huhu..

Apa kaitan Blog Borak kosong ngan kertas dan buku dan juga luar biasa... Heeee.

Sebenarnya, ada satu citer menarik tentang kertas dan buku di Borak kosong yang mencuri perhatian ku... Kalau nak tahu geledah sendiri di blog dia yer...

Apa yang menarik perhatianku ialah kreativiti manusia yang sentiasa memikirkan sesuatu diluar kotak pemikiran. Bilalah aku nak jadi macam tu yer... Di mana kertas dan buku cerita kanak-kanak dijadikan Gaun... Korang percaya tak? Macam ni haaa....


Haaa... Cantik tak? Kreatif tak?

Hebatkan... Tu citer Luar biasa kertas dan buku... Tapi ada gak manusia walaupun ada otak untuk berfikir tapi tak menggunakannya sebaik mungkin...

Cuba kita lihat hari ini... Pernah tak kita fikirkan tentang tanggungjawab kita sebagai khalifah di muka bumi ini... Sepatutnya kita Sebagai khalifah di muka bumi ini menjaga bumi bukan menghancurkan nya... tengok sajalah... 

Sampah dibuang merata-rata... Maybe, takde tong sampah... Tapi apalah salah nyer simpan dulu, jumpa tong sampah... Buanglah kan...

Tapi ada manusia... Ada tong Sampah pun... still macam ni... Apa kes?


Hummm... Inikah tanggungjawab kita? Inikah sifat manusia yang berilmu?
Lebih baik takyah sekolah kan... 

Huhuhu... Membebel yer pepagi... Tak nak pepanjang... Nak buat breakfast kejap...Sama-samalah yer kita beringat...

Ok! Nak sambung baca entri, jom... Apa kata terjah kawan kita ni jugak...

Post Terbaru Chii : Teddy Bear VS Barbie... Apa tu??? 
Post Terbaru Tira : Oh Dunia Realiti ... Macam-macam kan!


ARTIKEL LAIN DI SINI

13 comments:

  1. Haha, Tira punya entri pun ada ke. Hehehe. Itu pendapat je Cik Fizalinolie. Pendapat yang disertakan dengan pautan fakta. Fuh, ayat nak budak IT. Padahal belajar memasak je. :p

    ReplyDelete
  2. Miss Tira : Takpe, Setiap insan berhak bersuara. Heee. Mestilah ada dear... Sambil diorang baca entri akak leh singgah ke blog Tira. Heeeee. Ada ker org nak baca entri akak? Kuikuikui. Tapi yang pasti entri Tira tu best... Tak salahkan kongsikannya.

    ReplyDelete
  3. bagus fiza nie smbil membebel smpbil promosi blog..moning yer..:)

    ReplyDelete
  4. Puan Kutu : Morning dear. Huhu, biasa2 jer Muni... Heee. Barang dah siap kemas?

    ReplyDelete
  5. kita bako! kita bako! kertas tu.. huhu

    ReplyDelete
  6. wah..sempat lg wat promosi ye..nnt leh tuntut royalti ni ;p

    nk ckp lebih..kadang2 chii sendiri terlepas pandang..ter buang smpai..tp cpt2 amik blk..

    teringt kata2 ustazah dulu..manusia byk wat penganiayaan pd alam sekitar dengan membuang sampah merata..tgk je la dgn alam sekeliling kita...

    ada penah skali tu..chii tgk org ni slumber badak je buang sampah..rasa mcm nk jerit je...xde kesedaran sivik sungguh

    ReplyDelete
  7. Pakcoh : Pakcoh ni.. Mana2 jer nak bako. Heeeee. Slmt berkenalan Pakcoh. Thanks yer singgah ke blog saya =)

    ReplyDelete
  8. Chii : Heeee. Pasni akak nak tuntut Royalti. Huhu. Betul tu, akak pun selalu gak jumpa org yang slumber badak je buang sampah merata... Rasa nak jerit suh ambik balik.. Memang xda kesedaran sivik langsung.

    ReplyDelete
  9. ke tepi, ke tepi, kapal terbang kertas maok lalu sitok :)

    tapi kapal terbang = belon kan?he

    ReplyDelete
  10. Di negara barat, buku atau kertas sebenarnya sudah banyak dijadikan pakaian di dalam pertunjukan fesyen. Dari zaman Awan belum wujud lagi tetapi kerana kurangnya pendedahan meluas, maka ia menjadi suatu fenomena buat kita. Awan pun sama juga, campak merata saja sampah. Jahat sungguh Awan ni.

    ReplyDelete
  11. Awan : Yup! Betul kata awan, semua itu lama dah kat negara barat cuma kita jer yg kurang terdedah dgn perkara seperti itu. Awan tak jahat... Tiada manusia yang perfect di dunia ni awan.. namun, kita diberi akal yang waras untuk menjadi cermin kepada diri kita. Manusia ramai Bijak, tapi tak ramai yang berakal =)

    ReplyDelete
  12. tggl sikit jer lagi fiza nk kemas.baju n brg2 dapur jer..buku2 semua dh masuk kotak..penat2..:)

    ReplyDelete
  13. Puan Kutu : Takpe dear. Step by step. Nanti dah pindah sana pasti seronok kan =)

    ReplyDelete