Hola, Selamat tengah hari semua... Mesti lapar kan time ni... Hehee, tak habis-habis pikir pasal makan ... Mestilah kan... Siapa tak piki...

:: KeNaPa TakDE SHoutBoX Di BLoG Ni Haaa... ::

/
18 Comments
Hola,

Selamat tengah hari semua... Mesti lapar kan time ni... Hehee, tak habis-habis pikir pasal makan... Mestilah kan... Siapa tak pikir pasal makan tu bukan manusia lah namanya... Sedangkan Kucing kat rumah Fiza pun kalau tengok kita bawak pinggan... Mulalah mengekor dari belakang... Ahaksss, tiba-tiba merapu meraban... Heeee.

Bercakap pasal merapu meraban... Baik kita tengok apa yang ingin saya ceritakan di sini... Korang tengok tak gambar di bawah ni... 

Nilah Si cantik manis adik Aniswany Lazim... Tengok!... kat blog dia pun siap ada Full Name lagi... Opppsss! perhatian ek. Dia sudah berpunya... Heeee.



Nilah budak yang tanya saya... kenapa kat blog akak takde Shoutbox... Yehhh!!! Satu idea untuk buat entri bagi mengupas persoalan adik manis ini... Hehehe.

Kenapa saya tidak meletakkan shoutbox di blog saya?

First... Biasalah kan... guna broadband ni payah sikit... Line selalu jadi sesiput... So nak bagi blog ringan, terpaksalah buang widget... So, antara widget yang menjadi mangsa adalah shoutbox... Sian kan jadi mangsa. Heehe...

Hurmmm... Selain itu jugak, ada kisah disebaliknya... That why saya tak letak... Biarlah rahsia... Tak nak nanti ada orang terasa... Nak berkawan biarlah ikhlas kan... Tu jer yang saya nak kata.. Heee... Apa-apa sendiri mau ingat lah... Hahahaha.

Tapi kan sebenarnya ada kelebihan gak letak shoutbox ni... Boleh berbual panjang-panjang... Tak gitu.... Tapi Fiza takut... Fiza takut tak punya banyak masa untuk melayan komen-komen di shoubox... Kang ada pulak yang berkecil hati dan kata kita sombong... Haaa, kan tak pasal-pasal kita menyakitkan hati orang... Kan dosa namanya tu... Pandai lah... Hehehe, itu hanyalah sekadar pendapat Fiza... Masing-masing punyai alasan tersendiri kan... kan... Heee.

Oh! yup... Pasal komen di entri... Minta maaflah yer bagi yang selalu komen... Then saya tak reply on time... Minta maaf sesangat... kekadang keterbatasan waktu dan line broadband yang meragam membuatkan saya lambat untuk reply... Diharap korang faham lah yer... 

Haaa... So, Korang lak bagaimana... Apa citer?


Thanks yer kerana sudi membaca entri ini...


Ahakksss... Pada Adik cantik manis Aniswany... Sorry yer kidnap header... Hehehe.


ARTIKEL LAIN DI SINI

18 comments:

  1. tak pelah ada ke tidak, shoutdox tu, masih boleh sembang lg ni ( kat ruangan komenlahhh ) haha....

    citer kita hr ni tak de ape cuma iklankan jawatan kosong je berminat tak, jom tinjauuuu....hehe

    ReplyDelete
  2. cecita cecita... hehehe... setakat ni tak dak maslah.. pengguna shout mix.. menggunakan dengan baik...

    ReplyDelete
  3. xpe..xde shoutbox boleh tegur kt komen kan kak? hehe :)

    ReplyDelete
  4. shoutbox xde..chii serang ruangan komen..panjang sket leh merapu meraban :p

    ReplyDelete
  5. Yatie : Ye kan.. Minat! Nanti saya terjah yer =)

    ReplyDelete
  6. nsar : Alhamdulillah... Baguslah kalau begitu dear. Heee

    ReplyDelete
  7. Amiera Hilton : Yup! thanks dear...

    ReplyDelete
  8. Chii : Chii memang.. Suka merapu meraban.. Heehehe

    ReplyDelete
  9. menarik n3 fiza mummy suka222222222.... meh nak jawab sikit..mummy suka letak cbox sebab satu ada yang dtg taknak komen tu dia boleh letak link..pastu kita bleh singgah blik blog dia mengerat silaturrahim..ada yang dtg komen pastu singgah chat kat cbox kita leh singgah blik..hehe..tapi mummy kdg2 takderlah chat kat cbox tu..jika ada pertanyaan baru jawab..memang kdang2 menyemak jugak cbox tapi kalau takder cam sunyi palk blog..mummy suka kalau orang dtg blog mummy tulis dia datg kat cbox sebab mummy leh tahu dia dtg n mummykan terjah dia blik..hhe ada ke takder takderhalnyer smolmete..janji kita punya blog rmai org terjah...macam blog fiza ni....glemer dah takyah pun takper..mcm mummy blog tak glemer mesti kena letak..huhu..

    ReplyDelete
  10. Atiey : Yup! setuju sesangat dengan pendapat mummy Hehehe. Tapi kan, ayat kat hujung tu.. Fiza tak setuju... Mana ada glemer mummy. Follower memang ramai 447 org... Wah! cantik no... Tapi tak semua yang singgah.. Ada2 jerlah mummy ni. Heeeee. mummy lagi glamour... Entri kedebam bom.. pastu ada Danny yang cute. Apalagi Fiza selalu terjah... Suka. Heeee...

    ReplyDelete
  11. Cuma kadang2 tu jer lewat terjah. harap2 mummy faham lah yer kalau takde masa or brokband ni buat hal...

    ReplyDelete
  12. cuma ada yg salah gunakan shoutbox ni..untuk tujuan spam dan sekadar blogwalking tanpa baca entri,

    sedangkan kita mahukan pembaca dan komen2 dari sahabat2 blogger,

    so sebab tula TE sik engkah shoutbox, peace! :D

    ReplyDelete
  13. emm tu lafiza ekk beruk belaan nie kadang2 bikin panas betul.mitak2 kt SP nti line laju.kehkeh..pasal shoutbox tu ada pro n kontra.depend la nk letak ke tak..klu tak letak pun takpe,bley jerit kt komen kan.klu letak lg meriah.klu otaidh dikenali ramai rasanya better tak letak,nti tk larat nk layan.yg dtg bkn baca entri,jerit jer pastu blah.apa kes.hehe..

    ReplyDelete
  14. Tira ada pasang tapi jarang tengok sangat. Lebih utamakan komen dari pembaca. Itu lebih adil pada Tira. Selalu yang letakkan jejak tu sekadar nak suruh kita follow dia je. Tira kurang berkenaan cara macam tu.

    ReplyDelete
  15. Tengkorakemas : Oh! ktk pun sikda engkah juak ho... Bok mek perasan. Heee.

    ReplyDelete
  16. Puan Kutu : Ahakss... Brokband memang begitu. Kekadang tu takut jer Fiza... Takut kawan fikir apa tah tak reply komen... Heee. Yup! sebeanar ada pro and kontra. Sama jer letak ke tak letak kan. Cuma Fiza memilih utk x meletakkan shoutbox =)

    ReplyDelete
  17. Miss Tira : Ha'ah kan... AKak sokong apa Tira kata. lebih2 lagi yang paksa kita suh follow. Ahakkksss. Luculah.

    ReplyDelete
  18. Miss Tira : Ha'ah kan... AKak sokong apa Tira kata. lebih2 lagi yang paksa kita suh follow. Ahakkksss. Luculah.

    ReplyDelete