Hola, Aku baru jer pas habis breakfast ...  Hurmm, kenyang perut. Alhamdulillah.... Korang lak, dah breakfast ?.... Alahai! ada satu berit...

Hurmmm... Hati-hatilah yer !!!

/
11 Comments
Hola,

Aku baru jer pas habis breakfast...  Hurmm, kenyang perut. Alhamdulillah.... Korang lak, dah breakfast?....

Alahai! ada satu berita buat aku geram sesangat... Hilang kenyang aku dibuatnya... Korang ada baca tak kisah pasal seorang gadis yang kerisauan disebabkan dibogelkan dalam facebook...

Huhuhu... Pasti korang dah baca punya... Aku ni jer yang selalu ketinggalan... Hikhik... 

Jom... baca... 

Sumber : Kosmo Online

Bahaya tau... Tulah sama-samalah kita beringat dan saling mengingati... Berpada-padalah yer letak gambar kat facebook ker ataupun laman sosial yang lain... Kita kena hati-hati tau... Nanti orang hack laman kita... tak pasal2 kita kena... 

Ramai tau yang berpengetahuan pasal teknologi maklumat ni... Seperti aku... Just Joking... Hahaha... Tapi taklah menyalahgunakan... Adoi!!... Macam-macamlah dunia sekarang... 

Pesanan : Bersama-samalah kita beringat... Berhati-hatilah dalam segala hal... Sekarang ni rambut bermacam-macam warna... Sebab tu hati bermacam-macam ada gak... Fikir-fikirkan lah ek....



ARTIKEL LAIN DI SINI

11 comments:

  1. memang zaman sekarang dah makin canggih n makin berleluasa jenayahkan..takut jugak ugutan seperti itu...kekadang nak kuar sesorang rasa takut...

    ReplyDelete
  2. ish!!!takutlah mcm tu..nak kne disable right klik kat blog..tq for info ya

    ReplyDelete
  3. jgn risau akak,anis pn bru tau pasal ni sbb bca entry akak ,so akak xterlambatlah..hihi

    *takotnyaaa,agak2 diorang nk wat mcm tu x kt gambar pompuan betudung ?

    ReplyDelete
  4. eee menakotkan. sebab tu tale letak pic kite kat fb. takot jadi cmni. pasni nak buang semua lah. huhu. hmm

    ReplyDelete
  5. fuh.. bahaye sngguh yek skung ni..

    ReplyDelete
  6. selamat pagi...
    ari nie bekfes murtabak ayam je...
    bahayalah macam nie...
    kt fb solomolo privatekan semua pic...
    ade my fren cakap jgn letak gambar muka dan full body kat fb...
    takut nnt ada yang dengki, santau kita melalui pic tue...



    jom teka yang mana satu solomolo ? > http://solomolo.blogspot.com/2011/04/teka-yang-mana-satu.html

    ReplyDelete
  7. OMG... tp bg sy la kalo kita tak buat buat ape nk takut kan...kalo btl gambar tu dh d super impose kan sah2 bukan kita...so kalo sy la kt tempat dia edarkan lah i dont care... tp biasalah pmpuan cepat panic kot... memang la sape la jantan tu takde keje ke? kalo dh ade kepakaran tunjuk bakat cara yg dperakui la...bkn ngn cara mcm tu kan...

    ReplyDelete
  8. ala klu dia buat report ja sama pilis.takut apa klu benda tu bkn diri dia..klu bogel betul lain la.haha..

    ReplyDelete
  9. ish bahaya kan kak..sebab tu tkut nak letak gmbq sgt..

    ReplyDelete
  10. Tapi apasal si Rao nak buat macam gitu? Si Devi ada buat salahkah dengan dia?

    Semakin canggih teknologi, semakin banyak penyelewengan berluasa.

    ReplyDelete