15 April 2011

:: Hagia Sophia… Membuatkan aku tertidur ::

Hola,

Selamat pagi dunia… Hari Jumaat pasti datang lagi… Ahakkksss, pasti ramai yang bersemangat nak pergi kerja sebab esok cuti… Heeeee, boleh update blog kan…

Semalam hubby call, then tanya Fiza buat apa… Heee, dia tanyaDia sendiri jawab.  Ni mesti tengah update blog… Hubby Fiza mesti call tiap-tiap hari… Tak pernah mis… Bukan Fiza paksa atau suruh pun… Dia memang romantik… Dia selalu membuatkan Fiza terharu dan menitiskan air mata… Huhu… Tetiba rasa hiba… Cuma Fiza ni jahat... Selalu merajuk dan degil…

Cish! Kemudian Fiza jawablah “ Ha’ah”, citer la pasal si Hagia Sophia kat dia… Boleh pulak dia buat lawak… Nantilah sayang ek kita pergi sana no… Uihhh! Biar betul… Sebab kekadang Fiza takut nak katakan sesuatu kat dia… Pasti ditunaikan



Lepas tu kan… Biasalah, ayat pesanan penaja dari dia…. Jangan tidur lewat sangat, kesihatan kena jaga, jangan asyik sangat berblog. Ahaksss... Dia memang selalu buat pesanan penaja untuk Fiza... Entah tetiba semalam terus tidur haaa lepas tu… Biasa sempat lagi nak wat satu entri...

Akhirnya… Hagia Sophia membuatkan Fiza tertidur dan banyak komen yang tak berjawab. Adus! Ambik daku… banyak ker komen, takde pun banyak mana… Yang best nyer kan Haghia Sophialah paling banyak tak berjawab… Heee... Tak banyak 10 komen jer sebenarnya… Suka jer kan nak buat ayat gempak.

Pastu kan... Best nyer sekamar rindu dapat pergi sana… Alhamdulillah, pasni bolehlah Sekamar rindu berkongsi cerita pasal Hagia Sophia… Heee.

Manakala...  Kiwi, Chii, Faiz dan Qlah pulak teringin nak pergi sana macam Fiza jugak… Nanti yer kita buat rombongan kita bagitau Kamil kata… Kot-kot dia boleh sediakan transportation untuk kita… Heeee, Sapa tahu kan… Kalau tak tak kan dia boleh cakap kat Fiza nanti pergi sana bagitau... Macam nak sediakan sesuatu jer. Al-maklumlah keluarga dia kan ada business sendiri... Seronok tengok gambar kamil tolong mak ayah dia berniaga tau... Haaa.

Miss Tira, Tengkorakemas dan Puan kutu pulak membayangkan Hagia Sophia amat menarik… Memang menarik pun... Kalau tak takkan umUMRA boleh bagi cadangan kat daku suruh pergi honeymoon kat sana… Kalau nak tahu adik umUMRA ni cute dan manis orangnya... kenalan dia baru 23 orang dan merupakan Biotech student... Jom jadi kawan dia...

Begitulah merapu meraban cerita hagia Sophia… Ahakkss... Bagi yang belum baca entri pasal Hagia Sophia… Bolehlah klik di sini yer… Heeee.

Hagia Sophia... Indah sungguh namanya... seindah tempatnya... 

Bilalah ek dapat pergi sana? 

Apa-apa pun, thanks yer kerana sudi membaca entri merepek saya di pagi Jumaat ini... Ahakksss, bukan selalu pun merepek kan...

Orait... Fiza ciou dulu... Assalamualaikum...



20 comments:

  1. best klu dpt p..abg, ma n abah semua da p... tgal saya blom p lagi..huhuu

    ReplyDelete
  2. SenyumSOYA : Best tu.. Hehe, belajar rajin2 yer nanti kita pergi sana. InsyaAllah =)

    ReplyDelete
  3. selamat hari jumaat fiza, besnya klu hubby tunaikan jnji pergi sana..hehe

    ReplyDelete
  4. selamat pagi jumaat Puan Fizalinolie. Waaa, sampai lena tidur ye sebab Hagia Sophia. Tapi apa makna disebalik Hagia Sophia ye. Mamam nama orang perempuan seperti Taj Mahal..

    ReplyDelete
  5. Puan Kutu : Slamat pagi dear. Heee, kalau ada rezeki dan masa mengizinkan Muni. kalau tak dalam mimpi jelah gamak nyer. Hee, Nanti Muni pun berpeluang pergi sana. InsyaAllah, mana tau Aiman nanti study kat sana. Sapa tau kan. Heeee.

    ReplyDelete
  6. Miss Tira : Selamat pagi dear. Hehehe, yakan sampai komen korang pun akak tak jawab. Sorry yer. Pasal nama tu pulak nanti akan akak ceritakan.. Bagi suspen jer kan... Sedangkan boleh jer google. Heeee, gurau jelah Tira. InsyaAllah akan akak ceritakan nanti tentang keunikan Hagia Sophia ni.Tapi yang nyata Nama itu melambangkan aspek wanita dan ia sebenarnya mula dibina sbg Gereja terbesar kristian ortodokss yang diberi nama Gereja Santa Sophia dan telah diubahsuai menjadi masjid agung yang diberi nama Hagia Sophia.

    ReplyDelete
  7. takpelah tu kan tandanya abg sayang haha.....belum lihat lg tempat tu, nanti nak tinjau ek....

    ReplyDelete
  8. Yatie : Ahaksss, ada2 jelah Tie ni. Apa2 pun dear selamat pagi. Dah breakfast belum?

    ReplyDelete
  9. salam pagi jumaat buat puan umah..
    alala..suwet nye hubby..tetiba chii rasa jeles plak..ehehe...insya Allah..x lama la tu kan dpt ke hagia sophia..

    hagia sophia..seindah namanya..akanku terjah jua satu hr nnt...eheh..lokasi utk hanimun mungkin :p

    ReplyDelete
  10. Chii : Selamat pagi dear. Hehee, malunya. Ha'ah kan memang cantik pun nama masjid ni hagia Sophia. InsyaAllah, semoga kita sama2 dapat menjejakkan kaki ke sana yer.

    ReplyDelete
  11. salam pagi jumaat dear..hem romantiknyer hubby..tpi kesian mummy tgk fiza dok jauh2 dgn hubby sedih plak.fiza kuat..klu mummy dl mula2 kawin mesti nangis malam2..siang ok jerk bila mlm mulalah rindu..ish tokmo kasi fiza sedih..sory sayang...imbas2 plak..hehe..hagia sophia memmg cantik..dlm gmbr tu kita tgk dah cntik klu pi sana lgi cantik..tpi mummy tk pernah pi lagi..dgr mmber dok katalah...mummy pun tak tahu bilalah hubby nak bwk pi sana..ongkosnyer tkder..hehe nnti kita pegi berdua nak??hheee fiza belanja huhu..hehe guraujer...

    ReplyDelete
  12. oh jauh aku ketinggalan..kt mana tu Hagia Sophia...jap nk terjah entri sblm ni...

    ReplyDelete
  13. disebabkan rmai yg nak pergi,saye dah tempah tiket bas...esok kite bley bertolak...heheh..macam kat Malaysia plak nak naik bas...

    ReplyDelete
  14. Atiey : Biasa2 jer dear. Takpe, Fiza ok jer mummy maybe dah biasa berjauhan dari bercinta, bertunang dan kawin. Huhu, tapi kadang2 tu kalau dah rindu. Boleh nangis dibuat nyer. Heee. Boleh, apa salahnya. Kita sama2 pergi nak. Nanti kalau Fiza banyak duit. InsyaAllah akan Fiza ajak. Ahakkss, bilalah nak ada duit banyak yer Mummy.

    ReplyDelete
  15. P@kcikLie : Heeee. Is ketam bola is Istanbul... Kat situ la Hagia Sophia berada. Ahakkss. P@kcikLie tak ketinggalan pun.

    ReplyDelete
  16. myz.ziema : Hai dear... Best kawin. Ahakss... Kawin banyak cabaran woo terutamanya bila berjauhan. Huhu, tahan rindulah gamak nyer. Nanti myz.ziema kawin jgn cari hubby yang kerja berjauhan ek. Susah, hari2 dok tahan rindu... Heee.

    ReplyDelete
  17. Faiz : Mentang2 jauh... Tu yang berani nak tempah tiket bas tu... Heeee, kalau kat Malaysia dah akak tuntut tiket bas tu haaa... Heee, akak gurau jela Faiz.

    ReplyDelete
  18. Ouh macam tu. Gereja ke Masjid lalu ada nama Hargia... Hmm, akak kena ceritakan ni. Nama letak nama Hargia. Hehehe, malas nak google.

    ReplyDelete
  19. ehem2..sik lama lagik ke si nun la kitak.. :D

    ReplyDelete