Hola, Short update ... Ahakss... Tak nak citer panjang-panjang sebab dah namanya short update... So, Perkataan baru dalam  Bahasa Melayu S...

:: BaHaSa SaRaWaK ::

/
14 Comments
Hola,

Short update... Ahakss...

Tak nak citer panjang-panjang sebab dah namanya short update... So, Perkataan baru dalam Bahasa Melayu Sarawak yang saya coretkan untuk malam ini ada 5 perkataan saja... Macam biasa, tak boleh lebih dari itu, kang tepu pulak otak yer... 


Semoga ilmu yang sedikit ini mampu membantu rakan-rakan yang lain... InsyaAllah.

Pada yang sudi membaca entri ini, terima kasih diucapkan... Kalau sudi, datanglah lagi... Hehe.




ARTIKEL LAIN DI SINI

14 comments:

  1. Chii : Welcome.. Tapi kat blog mana ada cikgu dear. Kita blogger lah. Heeee. Iboh manas.

    ReplyDelete
  2. Pusak rah pinjan - Kucing dekat tingkap.. Huhuhu ^^

    ReplyDelete
  3. Miss Tira : Ya! betul... Miss Tira kita pandailah sambung ayat... hehe

    ReplyDelete
  4. Nyaman... kedak pusak rah pinjan..

    perosak bahasa sungguh saya ni huhuhu

    tenkiu :)

    ReplyDelete
  5. den ghoma bonar ngan pusak ni..heheh..gabungan nogori ngan sarawak..

    ReplyDelete
  6. Padlie : Heee. Ok apa, betul tu cuma perkataan " Nyaman" tu salah penggunaannya.

    ReplyDelete
  7. Faiz : Wah! Best ni Faiz, akak suka. Nanti Faiz ajar akak bahasa Nogori. Heee.

    ReplyDelete
  8. Faiz : Wah! Best ni Faiz, akak suka. Nanti Faiz ajar akak bahasa Nogori. Heee.

    ReplyDelete
  9. salam..

    semoga dirahmati Allah swt selalu hendaknya puan dan suami..amin.

    ReplyDelete
  10. Waalaikumussalam... Thanks yer di atas doa SR tu... Amin.

    ReplyDelete
  11. kedak pusak dengan asuk..

    pepatah baru, pernah dengar?

    ReplyDelete
  12. Tengkorakemas : Heee. Baruk dengar. Ya mcm kelai ya dipadah kedak ya nak...

    ReplyDelete
  13. A good face is a letter of recommendation.

    ReplyDelete