Back to Top

07 March 2011

Ya Allah! Kau Jadikan HambaMu Istimewa dan Membuka Hati Insan Lain untuk Menyayanginya


Ya! Allah... Betapa hebatnya jika manusia masih menyimpan kasih sayang di dalam hatinya dan menerima orang lain dengan seadanya.

Beberapa hari yang lepas... Abg Ben telah memperkenalkan seorang insan yang begitu istimewa dalam segmen pilihannya... yang sungguh tabah mengharungi kehidupannya... Insan yang saya maksudkan ialah Mohd Sukur Ibrahim. Walaupun dianugerahkan dengan keistimewaan yang mungkin orang lain tidak boleh terima... 

Tapi, bagi saya dia sungguh sempurna... kerana mempunyai ketabahan yang tinggi untuk mengharungi kehidupannya... Kata-katanya sungguh bersemangat... "Aku just nak gunakan blog ni sebagai wadah utk aku mendekati org diluar..kadang-kadang kehidupan ni sgt mencabar.tapi aku harus hadapinya dgn sabar dan tabah".. Ayuh kawan-kawan, buka mata dan minda kita untuk menerima orang lain dengan seadanya... Ingatlah! kita kena tabah mengharungi segala cabaran di dalam hidup kita sepertimana yang ditunjukkan oleh Mohd Sukur Ibrahim... Korang patut mengenalinya...

10 comments:

  1. semoga Mohd Sukur Ibrahim terus maju dalam dunia blog nih..

    ReplyDelete
  2. singgah utk baca entri penghargaan awak utk blogger istimewa..
    dia memang patut dipuji~

    jom baca entri saya jugak!

    ReplyDelete
  3. Yup! Sukur memang patut dipuji... dan kita sepatutnya memberi sokongan kepada dia.

    ReplyDelete
  4. semoga dia tabah...kagum dengan semangatnya yang kuat..

    ReplyDelete
  5. semoga dia tabah...kagum dengan semangatnya yang kuat..

    ReplyDelete
  6. terima kasih sgt..
    doakan yang terbaik utk kita semua..:)

    ReplyDelete
  7. "nice entry tau... dtg dari blog abg ben.... jom bce petua orang2 tua tntg soal kecntikan tubuh badan..."

    ReplyDelete
  8. Sukur : Sama-sama Sukur. Kami ada untuk memberi sokongan kepada syukur.

    Prince : Thanks prince, saya akan singgah ke blog awak :)

    ReplyDelete
  9. Wah, so inspiring.
    Walau kita sempurna atau kurang, di pandangan Allah kita semua tetap sama.

    ReplyDelete
  10. Yup, betul kata Awan.. Thanks singgah ke blog saya :)

    ReplyDelete