Back to Top

05 March 2011

NewSquares FeedSquares

Hai semuanya,

Hurmmm… Kali ini saya nak berkongsi ilmu dengan korang… Hehehe, maybe benda ni dah basi bagi korang kot… Tapi bagi saya ia sesuatu yang menarik… Almaklum jelah… Budak baru belajar… Semenjak ada blog ini, bukan jer kawan bertambah… Ilmu pun bertambah… Alhamdulillah...

Baiklah, first of all… Semalam saya kodek-kodek kat google nak cari widget macam mana nak memudahkan proses pembacaan entri kengkawan yang follow kite dan terjumpa satu blog ni yang mana memperkenalkan Feedsquares…

Nak dijadikan cerita… Saya telah menginstall tool tersebut… Oh! Yup… Kalau korang nak install, pastikan korang adalah pengguna browser google chromeThen, lepas install… Taraaa… Dia jadi macam gini…




Haaa… Semua senarai nama follower kita akan terpapar kat sini… Hehehe. Best kan… kan. Kemudian korang bolehlah klik kat petak tu seperti yang berlabel ( 1 ) untuk tengok entri kengkawan. Kemudian, kesemua entri kengkawan kita akan terpapar kat bawah skrin macam yang berlabel ( 2 )… Haaa… Bukan latest entry jerk kita leh tengok ngan pantas… Entri-entri sebelum ni pun kita leh tengok… Scroll jerk kat bawah tu… Tak yahlah kita nak masukkan semua senarai entri follower kita kat dalam blog kita lagi…


Lepas tu... Bila jer korang klik seperti kat yang berlabel ( 2 ) korang akan disajikan dengan screenshot tentang entri kawan kita seperti dalam gambar di bawak... Menarik bukan... Hehehe.



Lepas tu pulak... Bukan itu saja, dari situ pun gak korang boleh bukak blog kengkawan dengan klik di bahagian yang berlabel ( 4 ). Taraaa... Terbukak sudah blog kawan kite ni... 




Sapa punye blog ni? Nilah blog kepunyaan manismanismasam. Kalau korang nak kenal dia... klik jerk... Hehehe.

Seronok tau guna feedsquare ni... Hehehe, memudahkan kita baca entri kengkawan... Ermmm... Saya rasa itu jer kot yang dapat saya kongsikan bersama dengan korang... Nanti kalau ada ilmu baru saya akan kongsikan lagi... Hehehe. Oh! yup, cakap-cakap terlupa lak kat mana saya download ini tool... kalau korang nak, klik lah kat sini

10 comments:

  1. baru tau nih! thanks atas info! nak cubalah! hehe

    ReplyDelete
  2. Thanks Cikgu Su... Yup! saya pun baru tahu... Hehehe.

    ReplyDelete
  3. canggih sangat la..xpandai yawww...hehe

    ReplyDelete
  4. SUKUR : Sukur... Thanks bertandang ke blog saya... Sukur try install... X canggih pun.. Pasti sukur leh guna. Hehehe.

    AWAN BIRU : Thanks datang ke blog akak. Trylah install. Hehehe.

    ReplyDelete
  5. ehehe, thanks taruk links blog ezan :)

    wah menarik, mesti cuba nie, hehe nice info :)

    ReplyDelete
  6. Ezan : Sesama Ezan... Orait, jgn x cuba... Hehehe

    ReplyDelete
  7. I can't wait for more articles!
    [url=http://thermacuts.info.pl]tabletki na odchudzanie[/url]

    ReplyDelete
  8. fizalinolie-buahhatiku.blogspot.com is my favorite place now !

    [url=http://randkisexzone.info]cichodajki[/url]

    ReplyDelete
  9. I like fizalinolie-buahhatiku.blogspot.com , bookmarked for future reference

    [url=http://www.buzzfeed.com/bookie/legal-steroids-prohormones-bodybuilding-supple-39dn]prohormones[/url]

    ReplyDelete