24 March 2011

Moga kita tidak sebegini !!!

Tetiba jer mendung... Semendung hatiku melihat sesuatu yang aku rasakan tidak patut!!

Kenapalah macam tu sangat... Kalau tak nak hantar isteri tu takyah la... Ni tak membebel tak sudah... Sian isteri yang sarat mengandung... 

Aku sebenarnya kuar kejap pegi farmasi nak beli Brightening Eye Roll-on...

Pastu pulak terserempak ngan pasangan ni... yang nak pegi private clinic rasanya...Sebab ada 1 private clinic tak jauh dari farmasi yang aku kunjungi... Dari kereta lagi aku dok perhati pasangan ni... Yelah, aku suka tengok wanita yang mengandung... Rasa teringinlah jugak... Tapi apakan daya belum ada rezeki... 

Hurmm, pastu... Bukan nak bukak pun pintu ngan isteri dia... tak romantik lansung... Dahla membebel... Ingatkan pompuan jer membebel... lelaki pun ada jugak rupanya... " Lambat na juak berjalan... Sik tauk kah org ada keja lain nak dipolah, ingat nak melayan kau ajak kah..." 

lebih kurang gitulah bebelannya yang aku dengar... Hai malang sungguhlah isteri jumpa suami seperti ini... Orang seperti ini memang sentiasa kegelisahan... Yelah... Dok pikir kerja jer... Isteri sarat mengandung pun dibebel sebab lebih utamakan kerja... Apalah nak jadi... Hai macam-macam resam hidup yang boleh kita jadikan pengajaran...


Ya Allah! Moga-moga suamiku tidak seperti ini... Amin... 

8 comments:

  1. astaghfirullahalazimm...tunggu lah saat melahirkan nanti, harap2 suami itu masuk tgk pengorbanan isterinya dan insaf..ingat senang ke nak bawak orang dlm perut??? huhu

    meh ke rumah..
    ~dialog danish~
    keep in touch ye..♥♥♥

    ReplyDelete
  2. Dda Ly : Hurmm... Sedih tgok org mcm ni Dda Ly. Pandai buat tapi tak pandai nak jaga... Sian betol dgn isteri yg jadi mangsa :)

    ReplyDelete
  3. tula masalah org sekarang bile dah kahwin mulala kemesraan tu hilang..

    ReplyDelete
  4. Faiz : Tulah pasal, time bercinta kan main lagi... Kaulah bintang, kaulah nyawa... Bila dah kawin.. Hampehhh! =(

    ReplyDelete
  5. laki mcm ni x patut ujud..x sedar ke sape yg isteri dia kandungkan tu..ishk..

    agaknya nnt kalo isteri da hilang..br nk mnyesal..gRrrr

    ReplyDelete
  6. Chii : Betul tu.. Kalau diberi peluang.. Memang toksah ada lelaki seperti ini. Menyusahkan kaum hawa jer.. Geram betol ngan perangai lelaki seperti ini.

    ReplyDelete
  7. hmm minx di jauhkan lelaki yg kurang sabarnye,, jgn la sblum kawen je indah, harap slpas kawen jua :)

    ReplyDelete
  8. Princess Feyqa : Yup! Saya setuju ngan awk... Itulah yang diharapkan seorang isteri terhadap suaminya... Wang ringgit bukan segala-galanya, yang penting kasih sayang yang diberikan :)

    ReplyDelete