Back to Top

27 March 2011

Magical Me ??? Why ?

Hola,

Hurmm... Sambil minum susu makan sandwich tuna... Aku berjalan-jalan di alam maya... Then, singgah satu blog orang ni, si Eday Faz... Orangnyer sungguh berfikiran terbuka dan best untuk dijadikan kawan, mudah menerima pendapat orang lain... Kalau tak caya, terjahlah blog dia dan berkenalan... Hurmmm, jangan memilih kawan tau, tengok follower orang tu sikit, dah kita tak nak berkawan, apa kes?... 

Mungkin ada sesuatu yang kita boleh pelajari daripada setiap kawan kita... Kita bukanlah insan yang sempurna... Saling melengkapi itulah sebaiknya... Bak kata org ikutlah resmi padi " semakin berisi, semakin tunduk " semakin berilmu, semakin berakhlak.... Hehehe, ubah sikit, takpekan...

Sori yer Eday Faz... Print screen ur blog header

Tapi kan... Rata-rata blog lelaki yang aku singgah mesti color hitam... Kenapa ek? Aku ada jawapannya... Hehehe.

Sebab senang jer... Lelaki sukakan warna hitam... Betul tak?. Cuba tengok pakaian mereka... Kebanyakkan baju lelaki berwarna hitam... Betul tak? malah dari segi pemilihan aksesori pun mereka suka akan warna hitam... Mengikut kajian beberapa buah negara membangun, 75% dari barangan peribadi lelaki adalah daripada warna hitam. 

Manakala dari perspektif pemikiran wanita, hitam itu "menakutkan"... May I'm right... Manakala bagi lelaki pula hitam itu "menawan". Hal ini bagi memudahkan penggunaan pakaian tersebut berulang kali tanpa ada yang sedari. Inilah baru dikatakan berjimat... Hehehe, betul atau tidak... Wallahualam...

Ngomelan : Tapi suamiku tak suka hitam... Namun, bagiku, hitam itu menawan...

21 comments:

  1. bagi lelaki

    hitam tu

    Gaya..Mutu..Keunggulan =)

    ReplyDelete
  2. Cempaka Biru : Yeah! setuju 100% dengan apa yang awak katakan. Thanks yer singgah di blog saya. Slmt berkenalan =)

    ReplyDelete
  3. OMG... terharunyer ada kwn wat entri khas tuk sy mcm ni...1st time ni.. ala sy ni biasa2 je...newbie tgh blaja merangkak lg ni dlm dunia blog. yup sy stuju awk ckp sy ni open minded... ye sy memang mcm tu, wat pe nk sempitkan fikiran kita cz kita bkn berade d zaman lampau kita d abad ke 21... modern muslim hehehehe...

    why itam: sbb layout itam tu je yg cantik dmata sy ni, sebenarnya dh ubah byk kali layout lain tp semua jd teruk so kekal kan guna layout blog yg klasik je la...hehehehe BDW sy tak minat itam pn... sy minat merah

    why magical me?
    ni semua kwn sy la bg cadangan masa mula2 sy wat blog dulu, budak baru sure la tak tau nk letak ape so main letak je la...terlalu penjajah kan hahahaha...memang niat nk tukar nama blog tu cume blm jumpe nama yg gah n sesuai... ade cadangan ke?

    BDW thanx sgt2...

    ReplyDelete
  4. Eday Faz : Melalui penulisan seseorang kita akan kenal siapa org itu... hehehe, tak ada ape yang lebih indah dalam dunia ini melainkan SEBUAH PERSAHABATAN YANG DIBAJAI DENGAN KEIKHLASAN. Hehehe, itu adalah salah satu cara untuk saya mengenali kawan saya dengan lebih rapat sebenarnya.. Pada saya MAGICAL ME unik... tak nak tukar pun takpe. Hehehe

    ReplyDelete
  5. itam boleh nmpk kurus. sy suke hitamm . haha. slmt berkenalan :)

    ReplyDelete
  6. Cik Azeya : Yeah! betul tu... Mostly tudung saya pun byk hitam... Hehehe. Thanks dear singgah dan follow blog saya. Keep in touch =)

    ReplyDelete
  7. Rindu gilak sama ini blog.
    Awan suka sebab hitam itu misteri, tersendiri, simple, menggoda. Eh, terlebih sudah Awan ni.
    Nanti, akan Awan terjah blog tersebut.

    (blog sis tak dapat masuk dalam dashboard Awan tu pasal lama menghilang. ni Awan dah follow semula.)

    ReplyDelete
  8. Rindu gila sama ini blog.

    Awan suka hitam sebab ia misteri dan tersendiri serta simple.

    Akan Awan terjah blog tersebut.

    ReplyDelete
  9. hita mitu menawan bg sy..ms mula2 buat blog sulu pkai theme hitam jugak.tapi sy bkn lelaki ok.hehe..jap nk p terjah yg empunya why magical me tuh..bertegur sapa.keke..

    ReplyDelete
  10. Awan Biru : Adoi! siannya adik akak sorang ni... Apa2 pun Awan... Thanks yer singgah ke blog akak. Wah! kalau gitu memang benarlah lelaki sukakan warna hitam =)

    ReplyDelete
  11. Puan Kutu : Yup! terjah jangan tak terjah yer muni... Hehe

    ReplyDelete
  12. Sis, sori terkomen banyak. Ada masalah browser tadi.

    ReplyDelete
  13. 100% agree dgan apa yg sis ckap:)

    ReplyDelete
  14. Awan Biru : It's oklah Awan.. Hehehe, marah ni. Akak tahu mesti lambat loading =)

    ReplyDelete
  15. Azri : Yelah tu Azri... Hehehe, thanks yer singgah =)

    ReplyDelete
  16. femesnyer blog ni... byk komen...
    blog sy plg byk pn 10 je tu pn mkn masa hehehehe
    bestnyer ade kwn blogger popular...

    ReplyDelete
  17. Eday Faz : Tak femes pun Eday... Nak berkawan biarlah kita ikhlas dan jadi diri kita sendiri... Macam mana, ramai dah followers awak?

    ReplyDelete
  18. HAI FIZA...^^

    AWAK DIAM2 DATANG BLOG SAYA KAN?

    CANTIK KAMU...NAK KENAL KAMU NGN LEBIH DEKAT GAK..^^

    ReplyDelete
  19. follower sy ckt je kot...seratus lbh je tu pn mkn masa setahun kot...hehehehe ajak la kwn2 awk terjah n follow sy nati sy follow balik diaorg...

    ReplyDelete