27 March 2011

Bahagian 6 : Bahasa Melayu Sarawak

Hola,

Selamat malam semua... Entri pendek untuk santapan minda....

Ngomelan : Hehehe, ni nak memudahkan Adik Faiz kita belajar... Sebelum ni dia kata susah untuk belajar bahasa Sarawak... Hurmm, starting malam ni saya akan translate satu-satu bahasa Melayu Sarawak kepada Bahasa Melayu Baku.



22 comments:

  1. Terima kasih... menarik. saya pun mahu belajar. sekarang ni ada kat sarawak untuk menuntut ilmu. hihi.. perlu rasanya untuk beljar kelaka sarawak ni.

    Blog post: Mee kolok sigek

    ReplyDelete
  2. Junaidiey : Sama2.. Thanks gak singgah d blog saya. Awk study kat mana?

    ReplyDelete
  3. kamek...kamek...kamek...


    entry terbaru > http://solomolo.blogspot.com/2011/03/femes-wa-cakap-sama-lu.html

    ReplyDelete
  4. Solo molo : Yeah! kawan, akan saya singgah... Tungguuu =)

    ReplyDelete
  5. skrang ni study kat politeknik kuching sarawak

    ReplyDelete
  6. Junaidiey : Jurusan apa ek? Adik saya ada gak kat situ =)

    ReplyDelete
  7. jurusan Diploma in Programming...

    blh add sya di fb:
    http://www.facebook.com/junaidisitedotcom

    ReplyDelete
  8. Oh! ic... Adik saya lak Diploma in Civil Engineering =)

    ReplyDelete
  9. sis fiza kacak bena..hehehe,suka belajar bahasa sarawak tapi macam susah jee

    ReplyDelete
  10. surayamohamad : Thanks dear singgah dan follow akak. Tak cantik pun adik. Thanks atas pujian adik. Alhamdulillah... Hehehe, kalau adik nak belajar.. Tak susah, step by step. u can do it.. Slmt berkenalan dear =)

    ReplyDelete
  11. dulu masa tahun 1992 dok miri, memang terabur la cakap BM sarawak, cakap iban.. tapi bila dah balik semenanjung terus lupa sebab tak ada kawan2 nak cakap.. kali ni boleh la belajar semula..

    ReplyDelete
  12. kamek kacak auk?haha..makin bes belajar bahasa sawak nie..

    ReplyDelete
  13. WahidaNasutionThakhrim : Hehehe, adik wat ape kat Miri? Hahaha, datanglah selalu ke blog akak. Hehehe.

    ReplyDelete
  14. Puan Kutu : Auk... Muni Kacak... Hehehe.

    ReplyDelete
  15. Shafiq Rosli : Slamat berkenalan Shafiq dan thans tau singgah ke blog saya :)

    ReplyDelete
  16. siney kitak kak?

    mun kamek ke si nun boleh jumpa kitak, heh3

    kamek lahir Limbang, kampung kamek di Kota Samarahan

    ReplyDelete
  17. tengkorakemas : Aiseymen! kmk kat area kota samarahan juak tok... Husband kmk org sindang =) thanks follow blog kmk =)

    ReplyDelete
  18. time study dulu ..mmg chii ada blaja ngn kwn dr s;wak..dia pun rajin layan chii..tp da abih ni..da tade..so kiranya dengan adanya klas kt sini..terubat gak rindu..ehehe

    ReplyDelete
  19. Chii : Hehehe, datang yer chii.. kelas akak =)

    ReplyDelete
  20. Awan : Ikutlah yer dik, hehehe... Tambahkan ilmu didada.. sesungguhnya proses belajar itu tidak akan habis selagi nyawa di kandung badan...

    ReplyDelete