Hola,  Semenjak berblog ini… ramai kawan baru yang aku kenali dan pelbagai ilmu yang aku pelajari daripada mereka… Alhamdulillah…dan sal...

AWAN BIRU

/
13 Comments
Hola, 


Semenjak berblog ini… ramai kawan baru yang aku kenali dan pelbagai ilmu yang aku pelajari daripada mereka… Alhamdulillah…dan salah satu aktivitiku malam ini ialah berjalan-jalan di alam maya menziarahi kawan-kawan blogger yang lain… Hehehe. Tetiba aku tertarik dengan satu entri di blog adik blogger kita ni… yang sentiasa mengunjungi blog aku… Siapa lagi kalau bukan Adik Awan Biru



Hurmmm, pasti korang rasa tak nak berkawan dengan dia kan… Yelah, Nampak dari gambar ni pun punyalah hodoh, pendiam dan garang… Tapi, itu semua gambaran semata-mata… 

Hakikatnya, Awan Biru seorang yang cukup bersopan-santun dan pandai bermadah… Bait-bait kata-katanya mampu menyejukkan hati yang gundah-gulana… 

Chewah! Aku pulak bermadah…  Hehehe, Kalau korang tak caya, jadilah kawan dia...

Pastu pulak, Best entri dia hari ini adalah mengenai luahan hati yang menyintai seseorang dalam diam… Pasti ramai yang berperasaan sedemikian… Betul tak?

Alah! Senang bangat kalau nak  luahkan perasaan kepada perempuan ni… tanyalah mana-mana perempuan, pasti mereka akan mengiakan apa yang aku coretkan di sinidi mana Perempuan inginkan perhatian dan kasih sayang, terutamanya dari orang yang disayangi. Oleh itu tunjukkan sifat keperihatinan dan kasih sayang yang tiada nilai kepada mereka. 

Bagaimana?
Alah… Kan sekarang teknologi pelbagai… Gunakanlah sepenuhnya teknologi yang ada di zaman sekarang. Seringlah menelefon atau menghantar e-mail untuk bertanyakan khabar atau paling tidak pun say hai untuk menunjukkan bahawa dia sering di hati kita. Bagi perempuan, walaupun satu ungkapan atau satu ayat, ia merupakan sesuatu yang sangat berharga… Kalau tak caya… tanyalah mak korang… Pasti mereka mengiakannya...


Hahahaa… Yang ni paling penting… Jangan kedekut memberi pujian kepada perempuan kerana mereka berhak mendapat pujian. Perempuan memang pantang dipuji… Betul tak? 


kalau nak tahu, tulah antara cara suamiku dulu meluahkan perasaan... Hehehe...
Adus! Panjang giler entri aku malam ni… Hurmmm, Nantilah ek! kalau nak tahu tip meluahkan perasaan seterusnya… Nak wat air susu jap... Haus...


ARTIKEL LAIN DI SINI

13 comments:

  1. betul tu Awan memang suka jelajah blog....I suka dia sayang Awan huhu...

    ReplyDelete
  2. Yatie Awang : Yekan? Haippp... Lain macam jer bunyi. Hehhehe.

    ReplyDelete
  3. amboi bermadah2 pulak cik fiza..boleh jadik dr love nie.hehe..

    ReplyDelete
  4. Puan Kutu : Alah muni, tak nak jadi Dr. Cinta, nanti Fiza sakit jiwa melayan karenah pesakit cinta... hehehe.

    ReplyDelete
  5. blogger perempuan semua best2 :) (pemurah ni nak puji hehe)

    ReplyDelete
  6. tengkorakemas : Pande lah ktk ya, ya alu ada bertemu jodoh dari blog... Hehehe.

    ReplyDelete
  7. yeap..lgik2 n3 dia yg terbaru ni kan..antara salah sorang blogger yg paling chii suka masuk dn komen..ehehe :p

    ReplyDelete
  8. chii : Haippp! takleh jadi ni sekarang a dua wanita sukakan Awan Biru. Heeee

    ReplyDelete
  9. Hehehe, baru lepas baca entri Lelaki Teruna dekat blog Awan Biru :)

    ReplyDelete
  10. Miss Tira : Perghh!! Ni pulak gadis ketiga sukakan Awan.. Tak boleh jadi ni...

    ReplyDelete
  11. salam perkenalan kak ;)
    hee

    extra LIKE part ni ; Jangan kedekut memberi pujian kepada perempuan kerana mereka berhak mendapat pujian. Perempuan memang pantang dipuji… Betul tak?

    ReplyDelete
  12. aaa, nanti kan slalu puji dikatanya buang tebiat.. haish

    ReplyDelete
  13. Alamak, siapa Awan tuh?

    Terima kasih sis sebab selalu datang blog Dunia Awan. Baru belajar nak menjadi blogger sejati.

    Apa-apa pun, Awan akan cuba praktikkan tips sis tersebut. InsyaAllah.

    ReplyDelete