Salam semuanya, Hehehe... ini entri terakhir aku untuk hari ini. Entahlah jari-jemari aku ni asyik nak kemaskini blog jer kerja dia. Huhu...

Fakta 1 | Tidur oh Tidur

/
7 Comments
Salam semuanya,



Hehehe... ini entri terakhir aku untuk hari ini. Entahlah jari-jemari aku ni asyik nak kemaskini blog jer kerja dia. Huhuhu. Tu dia kot, terkena kejutan budaya... Seronok sangat, baru jer beberapa hari buat blog. Jangan "Hangat-hangat tahi ayam" sudah. InsyaAllah, akan aku teruskan dunia penulisanku di blog ini.



Jadi, Dipendekkan cerita, entri ini berkisar tentang tidur seketika pada siang hari. Almaklumlah, semalam aku tak dapat nak pejamkan mata, jadi aku bacalah beberapa buah majalah koleksi aku. Hohoho, aku suka beli buku dan majalah. Tapi bukan ulat buku.... Ceeewah! merendah dirilah pulak. Kemudian terjumpa artikel tentang tidur siang dalam Majalah Wanita... Hehehe. kenapa tak ada tentang tidur malam? apa-apa pun nak dijadikan cerita tidur seketika dalam beberapa minit di siang hari mampu meningkatkan semula tenaga. Ia umpama menjana semula bateri yang semakin berkurangan dan mengharmonikan kembali otak yang berserabut sepertimana yang disifatkan oleh Dr William A Anthony dan Cemile W Anthony dalam buku mereka The Art of Napping at work. Tidak rugi berehat seketika kerana selain mendapat banyak kebaikan, ia juga mampu meningkatkan lagi daya tumpuan kita. Tu dia... Siapa followers or bloggers yang suka tidur sebegini? banyak kebaikannya. Fakta tau, bukan auta. Hehehe. Itu sahaja yang dapat aku coretkan untuk malam ini. Selamat Malam semua !!!



ARTIKEL LAIN DI SINI

7 comments:

  1. As Salam. Sekadar berziarah. :-) Blog awak menarik dan warna-warni.Hehe.

    ReplyDelete
  2. as salam..kalau todur petang plak makan banyak tenaga..hohooo tuhh la yg if kita bagun dri tdur ptang rasa berat jaa..hee

    ReplyDelete
  3. thanks singgah kt dunia ayu...
    tp sory kalo tegur yep... kt sblh kanan ade klip2 kan....
    rasenye mcm x ptut kot... org xleh nak shout kt shoutbox awk...huhhu...

    ReplyDelete
  4. Thanks Ayu sbb follow saya. Thanks gak. 2 br nama follower, takpe teguran awk diterima, saya pun rasa macam 2 jugak maybe klip2 tu menggangu org nak shout. hehehe. Nanti saya ubah ek. Sharing is caring. keep in touch.

    ReplyDelete
  5. Thanks Kira kekuri and shafiq. Yes, memang tido waktu ptg memenatkan bkn merehatkan.. hehehee... itu pendapat saya lah =)

    ReplyDelete
  6. betul tu, tapi kalo tidur lama2 nanti lembab otak tau... :)
    p/s: hehe..dah boleh. jom exchange link..

    ReplyDelete
  7. Salam..
    comel blog fiza:)
    aku 2-3 kali tido siang camno tu? haha

    toxin banyak kot!

    ReplyDelete