Assalamualaikum^^ Selamat pagi warga blogger dan rakan-rakan semua . Dikesempatan ini Fiza ingin mengucapkan Selamat menyambut Hari raya ...


Assalamualaikum^^

Selamat pagi warga blogger dan rakan-rakan semua. Dikesempatan ini Fiza ingin mengucapkan Selamat menyambut Hari raya Aidiladha.


Mohon maaf andainya Fiza ada terlanjur kata, terkasar bicara sepanjang perkenalan kita dan semoga Allah memberkati kita dan menjadikan peristiwa yang berlaku kepada Nabi Ibrahim a.s. sebagai teladan yang sanggup berkorban apa saja untuk Allah tercinta. InsyaAllah!...

Nota Kaki : Kat Sarawak tak meriah pun sambutan Aidiladha :(
                     Tapi ibu ada buatkan ketupat dan rendang. Hehe... Sukaaaaaaa bangat!



Hola ^^ Selamat berehat di hujung minggu semua. Hurmmm... Sekali sekala nak gak manjakan badan di hujung minggu ni kan... Bercakap pasal ...

Hola ^^


Selamat berehat di hujung minggu semua. Hurmmm... Sekali sekala nak gak manjakan badan di hujung minggu ni kan... Bercakap pasal badan, tetiba lak Fiza ingin kongsikan beberapa rahsia mengenai badan terutamanya tentang tahi lalat.




Kekadang ada benarnya jugak rahsia ni. Namun, janganlah kita mempercayainya 100%. Cukuplah sekadar untuk dijadikan panduan. Andainya baik... Maka, jadikanlah ia sebagai satu kelebihan untuk memberi manfaat kepada orang lain. Namun, seandainya sebaliknya... jadikan sifat atau rahsia itu kelemahan diri yang patut diperbaiki... Wallahualam.


Bibir atas kanan = Banyak rezeki, pandai

Bibir atas kiri = Ramai kawan, baik hati

Bibir bawah kanan = Disegani orang, ramai yang suka

Bibir bawah kiri = Pandai bicara, tak mudah kalah

Leher kanan = Cerdas, jujur, berani menderita

Leher kiri = Cerdas dalam segala hal dan banyak pengetahua

Leher di tengah = Tercapai cita-cita

Biji mata kanan = Suka serong dan pembohong

Biji mata kiri = Pembohong tetapi baik hati

Hujung mata kanan = Baik hati, sopan santun, cerdas

Hujung mata kiri = Baik budi, murah rezeki

Punggung kanan = Agak mengalami kesulitan

Punggung kiri = Malas dan suka duduk

Betis kanan = Suka berhibur, boros

Betis kiri = Rajin, tidak suka menganggur

Lutut kanan = Bersikap tidak peduli dan tidak mahu berusaha

Lutut kiri = Kurang kuat berusaha

Kepala sebelah kanan = Terkabul cita-cita

Kepala sebelah kiri = Sering menemui kesusahan

Kepala sebelah belakang = Jujur, sabar dan tekun

Kening kanan = Cerdas dan cekap

Kening kiri = Cerdas dan sopan santun

Tengah kening = Keras hati dan berani segala hal

Hujung mulut kanan = Kecil rezeki, tak mudah kalah

Hujung mulut kiri = Suka berpoya-poya

Ketiak kanan = Dapat menyimpan rahsia

Ketiak kiri = Jujur, banyak yang cinta

Pergelangan kaki kanan = Suka keluar rumah

Pergelangan kaki kiri = Kehendak kuat

Batang hidung = Banyak dicintai orang dan dapat menjadi kaya

Pada hidung = Banyak rezeki

Dagu bawah kanan = Jujur dan baik hati

Dagu bawah kiri = Bijaksana, dan berbudi luhur

Kemaluan kanan atau kiri = Baik, suka senggama

Tumit kanan = Jujur dan banyak kawan

Tumit kiri = Baik budi

Alis kanan = Suka menolong dan baik hati

Alis kiri = Ramai yang suka

Pangkal peha kanan = Kemahuan kuat

Pangkal peha kiri = Suka kerja apa pun

Telapak kaki kanan = Tak mudah mengeluh

Jari kaki kanan = Suka menolong

Jari kaki kiri = Berbudi, suka berbuat baik

Bahu kanan = Cermat dlm mbuat keputusan, byk tanggungan

Bahu kiri = Suka kerja keras, banyak tanggungjawab

Buah dada kanan = Baik hati, pendiam, simpan rahsia

Buah dada kiri = Ramai kawan, setia pada pasangan

Lengan kanan = Setia dan taat pada atasan

Lengan kiri = Menepati janji dan rajin

Pipi kanan = Ramai teman

Tengah-tengah pipi kanan = Ramai yang suka

Tengah-tengah pipi kiri = Ramai teman

Ubun-ubun = Kurang jujur

Pusat = Cerdas, tangkas, tekun

Pusat bahagian kanan = Sejahtera dalam hidup

Pusat bahagian kiri = Beroleh kemuliaan

Pinggang kanan = Sayang pada pasangan hidup

Pinggang kiri = Disayang pasangan hidup

Dada kanan = Dapat mengatasi masalah

Dada kiri = Berani, jujur dan sabar

Telapak kaki kanan = Tidak mudah mengeluh

Telapak kaki kiri = Baik budi pekertinya

Siku tangan kanan = Kuat ingin memiliki kejayaan

Siku tangan kiri = Baik hati, suka menolong

Jari tangan kanan = Serba beroleh keuntungan

Jari tangan kiri = Serba baik bekerja

Jari telapak tangan kanan = Banyak rezeki tetapi boros

Jari telapak tangan kiri = Banyak rezeki dan cermat

Pergelangan tangan kanan = Boros, suka bersukaria

Pergelangan tangan kiri = Dapat berpangkat

Perut bawah kanan = Banyak rezeki, suka memberi maaf

Perut bawah kiri = Baik hati, tenang hidupnya

Sudut mata kanan dalam = Disayang suami atau isteri

Sudut mata kiri dalam = Tidak mudah dilupakan pasangan

Sudut mata kanan luar = Baik budi, ramai yang cinta

Pelipis kiri = Murah rezeki, dapat jadi kaya

Pelipis kanan = Serba berhasil dalam usaha

Kelopak mata kanan atas = Baik hati, ramah, berjaya

Kelopak mata kiri atas = Baik budi, ramai yang suka

Kelopak mata kanan bawah = Agak malas



Sambil bersantai... Rehatkan minda dengan info ringan yang Fiza kongsikan ini. Thanks kepada yang sudi membaca :)


Sumber Info : Pemanis Kata



Hola ^^ Selamat pagi semua... Pagi-pagi lagi Fiza dah sajikan dengan makanan yer... Apalah! Saja jer nak menyakitkan mata dan keinginan o...


Hola ^^

Selamat pagi semua... Pagi-pagi lagi Fiza dah sajikan dengan makanan yer... Apalah! Saja jer nak menyakitkan mata dan keinginan orang yang melihat... Hehe.

Tapi, senang hapa! semuanya ada kat kedai jual makanan... Yang penting duit kena ada. Betul tak?. Namun, bukan itu yang ingin Fiza perkatakan dan kongsikan.

Sebaliknya, Fiza ingin kongsikan apakah yang dimaksudkan dengan mengidam? dan pastinya wanita yang bergelar isteri akan melaluinya... InsyaAllah dengan izin-NYA.

Hurmmm.... Kalau nak tahu, gambar-gambar kat bawah ni adalah antara makanan yang Fiza idamkan semasa transmeter pertama Fiza mengandung.

Kalau kat Sarawak kuih ni disebut Kuih Pasong

Yang ni ubi rebus... Huhhh! kalau dicicah dengan kelapa parut... 
Mak aiii, maunya terliuq. 

Yang ni antara buah yang Fiza idamkan... Kat tempat hubby Fiza mengajar... 1 Kilo harganya mencecah RM7... Mahal betul!

Hurmmm... Bercakap pasal mengidam sudah semestinya semua orang pasti mengetahuinya. Namun, kekadang bila mengidam time mengandung ni... Macam-macam hal.

Pernah ibu Fiza bagitau ada orang mengidam nak hidu tahi ayam tau time mengandung. Hehe... Nasib baik Fiza tak mengidam benda pelik-pelik.

Bukan tu jer... Malah ada yang mengidam nak makan sabunlah... Nak hidu bau asap keretalah. Macam-macam...

Haaa... Pada yang belum kawin tu... Jangan gelak atau berasa hairan. Tak mustahil tau time pregnant kita mengidam sesuatu.

Alhamdulillah... Setakat ni Fiza takdelah mengidam benda pelik-pelik. Tapi, semenjak pregnant ni, Fiza suka sangat makan buah-buahan... Macam-macam buah Fiza nak makan.

Namun, yang peliknya... Fiza memang suka bangat ngan buah durian... Tapi semenjak mengandung... Huhhh!! Bau durian pun Fiza tak suka... Apa kes?

Itulah lumrah yang akan dihadapi wanita apabila mengandungggg...

Hehehe... Tak sabar nak tengok baby!


Hola ^^ Apa khabar semua? Semoga hari ini lebih baik daripada hari semalam hendak-NYA.  Hehe... Sedapkan gambar pasta kat atas tu . Nam...


Hola ^^

Apa khabar semua? Semoga hari ini lebih baik daripada hari semalam hendak-NYA. 


Hehe... Sedapkan gambar pasta kat atas tu. Namun, entri kali ini... Fiza bukanlah ingin bercerita pasal makanan atau Fiza yang mengidam nak makan pasta. Hehe... Tapi, Fiza ingin kongsikan ketagihan Fiza sejak akhir-akhir ini yang suka sangat menonton drama korea...

Semuanya bermula dengan kisah drama korea Pasta.



Ahakss... Entah! Dulu Fiza bukannya seorang kaki tonton drama korea. Tapi kini, Fiza pula yang terpacak depan tv setiap Isnin hingga Jumaat, tv2 jam 5 petang... Hehe, semata-mata nak tonton drama korea pasta.

Whatever... Yang penting seronok. Ye tak?

Bagi Fiza drama ini cukup menarik untuk ditonton terutamanya bagi penonton yang gemarkan cerita yang berkisar tentang percintaan

Ia mengisahkan seorang gadis bernama Seo Yoo Kyung yang baru menamatkan training 3 tahun sebagai kitchen assistant di La Sfera iaitu di salah sebuah restoran Italian. Telah jatuh cinta dengan Chef mereka iaitu Hyun Wook yang begitu hambar sikapnya terhadap wanita.

Pelbagai suka dan duka telah berlaku di La Sfera. Apakah penghujung kisah drama ini sama-sama kita saksikan ok.... Nanti tak best kalau Fiza citer semua kat sini. Ahaks!

Apa-apapun, thanks kepada yang sudi singgah dan follow blog saya :)



Hola ^^ Suka bangat... Hehehe. Terima kasih kerana sudi singgah di blog saya :)

Hola ^^

Suka bangat... Hehehe.


Terima kasih kerana sudi singgah di blog saya :)



Hola ^^ Lulu caldina Ajak Blogwalking... Jom Join sama-sama... Jom! Join di Sini

Hola ^^

Lulu caldina Ajak Blogwalking... Jom Join sama-sama...




Jom! Join di Sini

BETONG : Seorang bayi perempuan yang dipercayai dilahirkan kurang daripada 24 jam lalu, ditemui mati dengan kesan kelaran di bilik asrama p...

BETONG : Seorang bayi perempuan yang dipercayai dilahirkan kurang daripada 24 jam lalu, ditemui mati dengan kesan kelaran di bilik asrama perempuan sebuah sekolah menengah di sini, hari ini. 




Pemangku Ketua Polis Daerah Betong, Asisten Superintendan Hendry Nyuhai, berkata susulan kejadian itu, polis menahan seorang pelajar perempuan berusia 16 tahun pada 9.15 pagi tadi bagi membantu siasatan.

"Selepas menerima laporan daripada pihak sekolah, pasukan Jabatan Siasatan Jenayah Betong ke lokasi kejadian dan menemui seorang bayi perempuan yang sudah meninggal dengan beberapa kesan luka di bahagian leher, perut dan belakang badan." katanya di sini. 


Beliau berkata, mayat bayi malang itu ditemui terbaring bersebelahan katil pelajar perempuan berkenaan. Katanya, polis turut merampas sebilah pisau yang ditemui disorokkan dalam selimut di tempat kejadianPelajar perempuan itu dihantar ke Hospital Umum Betong bagi mendapat rawatan, manakala kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.




Sumber : Lulu-page





Hola ^^ Hahaha... Orang lain wat Wordless Wednesday... Fiza lak wat Wordless Friday. Ada aku kisah. Hehe...  Walau apapun keadaan ana...

Hola ^^


Hahaha... Orang lain wat Wordless Wednesday... Fiza lak wat Wordless Friday. Ada aku kisah. Hehe... 



Walau apapun keadaan anak sekalipun... Kasih seorang ibu tetap tidak akan pudar!
Adakah seorang anak juga mempunyai perasaan yang sama terhadap ibunya????


Nota Kaki : Sumber gambar dari google image




Hola ^^ Alhamdulillah... Berkesempatan juga akhirnya untuk aku mengemaskinikan blog kesayanganku. Hurmmm... Lama gak aku tak membaca berit...

Hola ^^

Alhamdulillah... Berkesempatan juga akhirnya untuk aku mengemaskinikan blog kesayanganku. Hurmmm... Lama gak aku tak membaca berita secara online. Tetiba jer hari ni terhegeh-hegeh nak bukak Mymetro.

Tak sangka ek... Kenapa manusia semakin kejam... Bayi yang baru berusia 23 hari pun sanggup diliwat... Apa kes? 


Kalau bayi lelaki secomel ini diliwat.... Apa pendapat anda?????

Hurmmm.... Tak sayang ke? tak kesian ke?

Nota kaki : Sumber gambar dari Google Images




Assalamualaikum ^^ Minggu ini merupakan minggu ke-16 kandungan ku. Fuhh!! Semakin hari semakin membesar janin di dalam perutku. Sekarang ...

Assalamualaikum ^^

Minggu ini merupakan minggu ke-16 kandungan ku. Fuhh!! Semakin hari semakin membesar janin di dalam perutku. Sekarang saiznya sudah meningkat sepanjang 16cm... Aku sungguh gembira. Namun, dalam kegembiraan ada jugak perasaan takut menerjah... Ekeke... Apa tak nyer... First baby lah katakan. Langsung takde pengalaman.

Namun, aku banyak mencari maklumat di google tentang mengandung. Hehehe... Terima kasih Mr. Google.

Sumber gambar : Google Image

Selain itu jugak... Selera makanku semakin pulih... Alhamdulillah. Dulu, minggu pertama hingga minggu ke-12... Selera makanku jatuh merudum sehingga berat badanku menurun secara drastik. Alhamdulillah, kini semakin naik sebanyak 1.5kg... Sekarang berat badanku 45.5kg. Nasib baik. Kalau tak, pasti kena sound dengan nurse.... Sebab berat badan yang menurun tak baik untuk perkembangan bayi di dalam kandungan.

Hurmmm... Sekarang ni gak, aku mulai susah untuk tidur malam dan jugak kekadang mengalami sakit pinggang. Namun, aku cuba sedaya upaya untuk mencari masa untuk tidur dan rehat. Hurmm... Bila melalui pengalaman sebegini... Aku percaya, begitu juga yang ibu kita alami ketika mengandungkan kita. Betapa susahnya mengandung 9 bulan. Sobsobsob.... Tetiba je tersentuh hati ;(

Hakikatnya, itulah antara pengalaman yang ingin aku kongsikan untuk kali ini. Hehehe... Lain kali akan aku khabarkan lagi ok.

Terima kasih kepada yang sudi membaca  =)


Assalamualaikum ^^ Selamat Hari raya... Apa-apa pun kita masih lagi dalam mood raya kan. Hurmmm... Entri kali ini Fiza ingin kongsikan cer...

Assalamualaikum ^^

Selamat Hari raya...

Apa-apa pun kita masih lagi dalam mood raya kan. Hurmmm... Entri kali ini Fiza ingin kongsikan cerita menarik tentang Facebook. Satu-satunya laman sosial yang cukup terkenal... dari budak kecil sampai nenek pun ada Facebook. Betul tak? Hehehe.

Hari ni... Fiza ada terbaca satu kisah yang menarik untuk dikongsikan di mana ia berkaitan dengan meletakkan gambar di Facebook. Ia bukan sahaja satu ikhtibar, namun sebagai peringatan buat Fiza dan rakan-rakan yang lain di mana berita ini tersiar di Kosmo.

Sumber Gambar : Kosmo


Menurut Kosmo... Seorang pelajar institusi pengajian tinggi yang dikenali sebagai Ira telah mendakwa dirinya telah disihir menggunakan gambar yang terdapat dalam Facebook. Menurut Ira juga, dia telah disihir oleh seorang wanita yang dikenali sebagai Maria kerana cemburu akan hubungan bersama teman lelakinya serta mahu memutuskan hubungan mereka.

Jelas Ira lagi, dia mengetahui disihir oleh Maria melalui sekeping gambar setelah menerima rawatan daripada penaung Pusat Rawatan Islam At Tobibi di Bandar Baru Nilai, Shamsuri Safie pada Jun lalu.

Menurut Ira... Semasa rawatan, dia mendapati gambar mata Maria seolah-olah bersinar setiap kali dia merenungnya.

Ketika itu, dia merasakan Maria terlalu baik dan dia menurut segala kemahuannya termasuk berhenti kerja.

Bagaimanapun setelah berubat, baru Ira mengetahui bahawa dirinya bukan sahaja terkena sihir tetapi disantau oleh Maria.

Malah menurut Ira juga... Shamsuri memberitahunya bahawa Maria telah meletakkan abu mayat di dalam makanannya.

Hurmm... Betapa dasyatnya dunia sekarang kan... Manusia sanggup menghalalkan cara demi untuk kepentingan diri. Sama-samalah kita beringat dengan apa yang telah berlaku kepada saudari Ira. Moga-moga kita dijauhi daripada perkara sebegini.

Yang baik dijadikan teladan dan yang buruk dijadikan sempadan.

Terima kasih kepada yang sudi membaca entri saya =)



Hola, Hari ni hari Sabtu... dan tetiba jer nak on laptop . Entah sejak akhir-akhir ni aku dihinggapi penyakit MALAS untuk update blog... ...

Hola,

Hari ni hari Sabtu... dan tetiba jer nak on laptop. Entah sejak akhir-akhir ni aku dihinggapi penyakit MALAS untuk update blog... Mungkin pembawakan budak kot. Keekekee...

Hurmmm.... Tengok tajuk entri pasti korang rasa hairan apa punya tajuk la kan. Hehe... Sebenarnya aku ingin berkongsi cerita pasal raya tahun ni. Raya tahun ni merupakan raya tahun pertama aku di rumah ibu mertuaku. Fuhh!! Pengalaman beraya berjauhan dengan keluarga sendiri. Nangis siot raya pertama. Sian betul. Dahlah tu... Korang percaya tak? kalau aku katakan bahawa tahun ni aku tak tangkap gambar langsung... Entah tak tau kenapa. Pasti ada yang tak percayakan... Tapi itulah kenyataan. korang kena percaya tu.

First day raya orang lain sibuk, aku sempat lagi bukak Facebook sebab adik aku cakap diorang ambik gambar selepas sembahyang raya dan dah update pun kat facebook... Sedih betul bila tengok gambar diorang di pagi raya....

**** First year takde Angah dan aku... Sedih wooo...


Hurmmm... Inilah tahun pertama... Kitaorang beraya tanpa angah. Pada yang tak tahu cerita tu boleh singgah di sini yer. Berbalik kepada cerita mengenai beraya di rumah ibu mertua. Pasti yang dah berkawin sudah merasainya bukan. 

Mungkin disebabkan tahun pertama kot, Fiza rasa janggal sedikit. Lepas tu pulak. Raya pertama Fiza dan keluarga hubby Fiza pergi berziarah... Mak aii!! Sampai 10 buah rumah kitorang pergi... Dahla tu rata-rata menghidangkan air bikarbonat... Fuhhh!! Nasib baik Fiza ingat pesanan doktor... Orang mengandung mana boleh minum air bikarbonat. Hehehe... Bagi keluarga mereka yang tahu... Diorang siap buat air susu lagi untuk Fiza... Special punya air tau. Kekekeke...

Hari raya kedua pula, kami duduk kat rumah je... Tunggu family sebelah mertua pulak datang bertandang... Penat gaklah sebab ramai yang datang dan begitu jugak dengan hari raya yang ketiga.

Pada hari raya keempat pulak. Fiza ngan hubby bersiap-siap untuk balik ke kampung beraya ngan keluarga sebelah Fiza pulak. Hehehe... Seawal pagi Fiza dah bangun berkemas... Semangatttttt.... Kekeke.

Sampai di kampung pulak, disebabkan keletihan Fiza langung tak pergi berziarah... Duduk jer kat rumah.... Sampailah 6hb... Baru keluar rumah. Tu pun pasal nak pergi klinik untuk buat pemeriksaan ibu mengandung

Hehehe... Ada kisah lucu tau kat klinik. Fiza takut ngan jarum. Memandangkan sekarang Fiza dah nak masuk 4 bulan so nurse bagi first injection untuk Fiza. Fuhhh!! Tengok jer jarum Fiza terus tanya diorang... Tak sakit ke?... Nurse tu kata apa sambil gelak2... "Macam budak kecik, rasa dulu baru tau sakit ke tidak..."

Alah... Rupanya, jarum tu je nampak besar... Tapi tak sakit pun. Hehehe.

Nak cerita pasal apa lagi ek! Rasanya nantilah ek Fiza continue... terasa laparlah pulak perut ni. Hehehe...

Thanks yer kepada yang sudi membaca entri Fiza yang merapu meraban entah apa-apa. Ekeekeke...



Hola, Lamanya meninggalkan dunia blog. Entah! tetiba jer hari ini dengan semangat dan keizinan kesihatan yang baik, aku teringin nak mengem...

Hola,

Lamanya meninggalkan dunia blog. Entah! tetiba jer hari ini dengan semangat dan keizinan kesihatan yang baik, aku teringin nak mengemaskinikan blogku... Alhamdulillah. Mungkin juga hujan dari malam sampai ke pagi ini juga kot yang membuatkan aku bersemangat untuk mengemaskini.... Hehehe.

Apa-apa pun selamat pagi semua dan belum terlambat jugak kan nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri dan mohon ampun dan maaf andainya ada terkasar bahasa sepanjang perkenalan kita di dunia nyata mahupun di alam maya.

Alhamdulillah... Kini kesihatanku kembali pulih... Syukur ke hadrat Ilahi. InsyaAllah, aku akan kembali ke dunia blogging dan menziarah blog kawan-kawan yang dah lama aku tak jengah... Rindunya rasa....



Hola, Keheningan petang yang mendamaikan membuatkan perasaan aku tetiba jer nak updated blog. Lamanya aku biarkan blogku bersarang. Semuan...

Hola,

Keheningan petang yang mendamaikan membuatkan perasaan aku tetiba jer nak updated blog. Lamanya aku biarkan blogku bersarang. Semuanya setelah aku disahkan mengandung 2 minggu yang lepas. Kesihatan aku kurang mengizinkan untukku menaip kata-kata. Hurmmm... Mungkin itulah pengalaman buat ibu mengandung.

Alhamdulillah ya Allah kerana telah memakbulkan doa hamba-Mu ini. Setelah setahun usia perkahwinanku... Akhirnya aku dikurniakan rezeki yang aku anggap tidak ternilai harganya sebagai tanda kasih dan sayang kepada pasangan bergelar suami isteri.

Hehe... Tapi lucu jugak pengalaman pertama mengandung yer... Rasa macam tak percaya pun ada. Tapi, hakikatnya bila rasa pening dan loya itu yang membuatkan aku rasa tak selesa dan malas nak updated blog. Huhhh!

Namun, buat teman-teman yang sudi berkunjung ke blog Fiza... Thanks yer. InsyaAllah, andainya kesihatan Fiza mengizinkan akan Fiza berkunjung ke blog korang.




Hola, Salam dunia maya seawal pagi untuk kitak orang  ( korang )   *** Bahasa Sarawak bah. Nak gak selitkan bahasa sarawak dia yer. Bajet a...

Hola,

Salam dunia maya seawal pagi untuk kitak orang ( korang ) *** Bahasa Sarawak bah. Nak gak selitkan bahasa sarawak dia yer. Bajet ada ke orang nak belajar bahasa sarawak. Hehe...  Orait, kali ni Fiza ingin kongsikan satu cerita yang menarik Fiza rasa kerana ia mengisahkan tentang seorang lelaki yang tak mandi selama 37 tahun.... Hurmmm... Macam manalah yer, selesa ke?


Apa-apa pun, perkara ini berlaku di varanasi di mana seorang lelaki yang dikenali sebagai Kailash Singh, 65 tahun dikatakan yang paling berbau di dunia kerana tidak mandi selama 37 tahun. Kenapa perkara ini berlaku? Tak ada air ke?

Hakikatnya, menurut sumber yang diperolehi, lelaki ini mempunyai sebabnya yang tersendiri untuk tidak mandi selama 37 tahun iaitu kerana inginkan anak lelaki, Lelaki ini mengikuti saranan daripada seorang pendeta untuk tidak mandi

Lantas...   Sejak tahun 1974, Kailash pun memutuskan untuk tidak mandi. Bahkan lelaki yang tinggal di Desa Chatav, Varanashi, India ini lebih memilih mati daripada mandi. Walaupun pekerjaan Kailash sehari-hari adalah bertani, dimana pekerjaan ini mengeluarkan banyak keringat. Dia 'membersihkan' dirinya dari keringat dengan cara berjemur di petang hari sambil mengisap ganja. Fuhh! Dasyat gak yer kisah lelaki ni...

Macam-macam kan perangai manusia. Hurmmm... kalau takde macam-macam perangai, dunia pun sunyi tanpa cerita... Ye tak?

Apa-apa pun selamat berhujung minggu!


Sumber Info : okezone.com



Hola, Kali ini Fiza ingin kongsikan cerita unik dan pelik mengenai sebuah pokok memakan basikal ... Hurmmm... Macam tak logik kan! Hakikat...

Hola,

Kali ini Fiza ingin kongsikan cerita unik dan pelik mengenai sebuah pokok memakan basikal... Hurmmm... Macam tak logik kan!

Hakikatnya... Inilah berlaku terhadap sepohon pokok di Amerika.


Di mana sepohon pokok telah memakan sebuah basikal dan telah pun berusia 30 tahunMenurut sumber yang diperolehi mengatakan bahawa batang-batang pohon tersebut lambat laun akan memakan apa sahaja yang berhampiran dengannya yang menganggu pertumbuhannya.

Mungkin kita sama sekali tidak pernah menduga apa yang akan terjadi dengan benda-benda yang setiap hari dan telah lama berada berdekatan dengan pohon tersebut. Namun, itulah yang berlaku dengan pohon tersebut di mana kekuatan pertumbuhan dari batang pohon tersebut akan terus merembat semua benda yang berdekatan dengannya sehingga dilihat seperti pohon tersebut diklasifikasikan sebagai memakan.

Unik dan pelik kan... Bagaimanalah perkara ini boleh terjadi?... Apa-apapun, itulah antara perkara menarik yang ingin saya kongsikan.

"Hakikatnya, segala persoalan yang berlaku di dunia ini... Semuanya berlaku dengan kehendak Allah S.W.T... Sungguh agung ciptaan-NYA sehingga tidak mampu dicapai dek akal fikiran manusia." Wallahualam.


Sumber info : okezone.com



Hola, Selamat berhujung minggu semua, hari ini Fiza ingin kongsikan sebuah artikel yang menarik saya rasa ... Rasa hairan pun ada, yelah ke...

Hola,

Selamat berhujung minggu semua, hari ini Fiza ingin kongsikan sebuah artikel yang menarik saya rasa... Rasa hairan pun ada, yelah kerana inginkan aura sek yang membara, seorang warga emas sanggup hilang deria pendengaran. Bukan bermaksud hilang telinga yer. Tetapi dalam bahasa kasarnya sanggup menjadi pekak akibat mengambil viagra dalam kuantiti yang berlebihan.

Perkara ini berlaku di Hollywood di mana seorang pengasas Playboy... Hugh Hefner, 85 tahun dipercayai menjadi pekak akibat terlalu banyak mengambil pil viagra. Kenyataan ini diakui oleh bekas kekasihnya sendiri iaitu kembar Karissa dan Kristina Shannon yang berusia 21 tahun.


Menurut mereka juga... Kasanova yang bergelar warga emas itu tidak akan berubah dan dia lebih rela menikmati seks daripada memiliki deria pendengarannya. Malah, dia turut mengenakan alat bantuan pendengaran dan hanya boleh mendengar melalui sebelah telinga saja.



Selain itu yang paling melucukan... Menurut kembar Karissa dan Kristina Shannon juga... Walaupun mereka duduk bersebelahan dengan warga emas itu sambil berbual... Warga emas itu pasti tidak tahu apa yang mereka bualkan.

Hurmm... Dasyat juga yer. Walaupun telah berusia di mana rumah kata pergi, kubur kata mari... Tetapi, still punyai nafsu yang kuat. Sanggup hilang fungsi deria pendengaran gara-gara inginkan penangan nafsu yang kuat.

Itulah antara keburukan pengambilan pil viagra secara berlebihan. Jadikan ia sebagai pengajaran kita semua.


Sumber artikel dan gambar : Harian Metro.



Hola, Selamat pagi semua. hari ini pasti ramai yang duduk kat rumah kan berehat sambil tengok tv. Bercakap pasal tv, semalam tengok tak Mah...

Hola,

Selamat pagi semua. hari ini pasti ramai yang duduk kat rumah kan berehat sambil tengok tv. Bercakap pasal tv, semalam tengok tak Maharajalawak minggu ke-12 yang disiarkan secara live di Johor Bahru?. Hurmmm... Jangkaan saya memang tepat iaitu di mana kumpulan R2 dan Jambu disingkirkan. Namun, dengan kuasa imuniti yang ada pada pengadil, kumpulan Jambu akan bersaing semula ke Final. 



Fuhhh!  persembahan para peserta semalam memang hebat-hebat belaka terutamanya kumpulan Sepah, Jozan dan Nabil. Paling lawak dan best semalam adalah kumpulan Sepah... Sudah semestinya, mereka mempunyai lawak yang ada branding bak kata Ahmad Khalid... Best giler, terutamanya persempahan yang kedua mereka yang meniru rancangan Semanis kurma... Lawak habis.

Tak kurang juga kumpulan Jozan yang senantiasa mempunyai kelainan dan tidak menghampakan para penonton. Tahniah! buat kumpulan Jozan kerana telah berjaya dinobatkan untuk ke final.

Manakala, Nabil pula... Semalam mempersembahkan lawaknya yang berbadan besar dan menjual VCD haram. Mungkin disebabkan persembahan secara keseorangan menyebabkan Nabil kurang menyerlah. Namun, Nabil tetap mampu mempersembahkan lawaknya yang tersendiri.

Sedikit hampa terhadap kumpulan Jambu... Di mana sejak akhir-akhir ini persembahan mereka semakin menurun dan sepertinya lawak yang mereka persembahkan tidak berhasil dan begitu juga kumpulan R2... Namun, kumpulan R2 telah membuat yang terbaik dan tahniah diucapkan kerana mampu bertahan hingga minggu yang ke-12. Hebat tu.... Ingat senang ke nak suruh orang gelak kan...

Apa-apapun, minggu hadapan merupakan minggu final untuk maharajalawak. Sama-sama kita saksikan nanti siapakan yang akan dinobatkan sebagai maharajalawak... Hurmm... Pada pendapat sayalah sepertinya kedudukan maharajalawak boleh dijangka... Betul tak? Hehehe...


Sama-samalah yer kita saksikan nanti dan selamat berehat di hujung minggu!


Hola, Tengah buat apa tu? Jom kita cuci mata kejap... Cuci mata bukan bermaksud cuci mata dengan air ... Hehe. Tapi cuci mata melihat keun...

Hola,

Tengah buat apa tu? Jom kita cuci mata kejap... Cuci mata bukan bermaksud cuci mata dengan air... Hehe. Tapi cuci mata melihat keunikan rumah ciptaan manusia yang begitu kreatif menggunakan otak sehingga mampu mencipta rumah kediaman yang unik lagi menarik

Rumah kediaman yang saya maksudkan ialah earth house (rumah bumi). Malah, dikenali juga sebagai Earth Sheltered Home (rumah perlindungan bumi) yang terdapat di Switzerland.

Cantik tak?


Untuk makluman, rumah ini direka oleh Peter Vetsch dengan tujuan untuk mengekalkan alam sekitar. Rumah seperti ini boleh didapati di Switzerland. Menarik dan sungguh unik kan...



Meskipun dindingnya dibuat daripada tanah dengan menggunakan rekaan organik, ia mampu melindungi penghuninya daripada suhu rendah, angin dan ribut. Seni bina rumah ini menggunakan dapur kontemporari, bilik mandi dan sistem kawalan rumah.




Fuhh!! Memang hebatlah rekaan rumah bumi ni... Pasti sejuk. Macam manalah kalau rumah seperti ini dibuat di Malaysia? Ahaksss.... Pasti rumah tersebut menjadi tempat yang akan menarik perhatian orang ramai untuk melihatnya. Sungguh cantik! itulah ayat yang sesuai untuk menggambarkan keunikan rekaan rumah bumi hasil rekaan  Peter Vetsch. 




Sumber Info : Majalah Milenia




Hola, Semalam merupakan episod terakhir untuk slot akasia Nora Elena . Sebuah cerita romantis yang pastinya menarik perhatian ramai penont...


Hola,

Semalam merupakan episod terakhir untuk slot akasia Nora Elena. Sebuah cerita romantis yang pastinya menarik perhatian ramai penonton termasuklah saya. Hehe. Namun, pasti ramai yang tak sabarkan nak tengok drama terbaru pengganti Nora Elena.

Drama Dewa cintaku itulah drama terbaru pengganti Nora Elena yang akan disiarkan starting minggu depan tau di tv3, 7.00 sehingga 8.00 malam setiap hari Isnin sehingga Khamis. 

Drama ini mengisahkan tentang Iqbal (Iqram Dinzly) dan June (Fasha Sandha). June pernah dikecewakan oleh kekasihnya sehingga menyebabkan June berubah dan sukar menerima cinta lelaki lagi dalam hidupnya. Siapakah kekasihnya?, sama-samalah kita saksikan nanti... Tungguuuuu...

Manakala Iqbal pula kehilangan kasih sayang apabila terpisah dengan ibu dan kakak kandungnya... Ini semua disebabkan berlakunya pepecahan keluarga dalam kehidupan Iqbal. Sehinggalah dewasa Iqbal masih lagi berusaha mencari ibu dan kakak kandungnya. Namun, dalam masa yang sama Iqbal telah dijodohkan dengan Selena dan Iqbal tidak berminat untuk dijodohkan selagi dia tidak menemui ibu dan kakak kandungnya.

Dalam masa yang sama, Iqbal telah berjumpa dengan seorang wanita bernama June. June jauh lebih tua daripada Iqbal dan boleh dikatakan sebaya dengan kakak Iqbal. Pertemuan mereka mewujudkan bibit-bibit percintaan yang pada awalnya, June menafikan perasaannya terhadap Iqbal. Pelbagai dugaan yang terpaksa mereka tempuhi sehingga sampai suatu saat mereka berjaya mengikat tali pertunangan. Sebulan lagi nak melansungkan perkahwinan mereka, Iqbal dan June akhirnya mendapat tahu yang mereka sebenarnya adik beradik!

Hurmm... Bagaimanalah agaknya ya pengakhiran cerita Dewa Cintaku ini? Adakah episod akhir Dewa Cintaku akan berakhir dengan happy ending seperti kisah Nora Elena? Hehehe... dan tak mungkin perkahwinan di antara Iqbal dan June akan diteruskan seandainya mereka merupakan adik-beradik. Ataupun mereka adik beradik berlainan ibu bapa? Sama-sama kita nantikan episod pertama Dewa Cintaku yang akan bersiaran nanti di tv3. Adakah Drama ini setanding dengan Nora Elena yang kita download setiap hari... 

Huhuhu... Pelbagai persoalan bermain di benak yer. Namun, sama-sama kita nantikan dan tonton pada setiap hari Isnin hingga Khamis dalam slot akasia, 7.00 sehingga 8.00 malam. 

Selamat menonton!